Franța permite medicilor infectați cu coronavirus să-și trateze în continuare pacienții

Franța permite medicilor infectați cu coronavirus să-și trateze în continuare pacienții

Franța devine prima țară din Europa care le permite medicilor și angajaților din sistemul sanitar infectați cu coronavirus să trateze în continuare pacienții, în contextul deficitului de personal. Se vor încadra aici medicii asimptomatici sau cei cu simptome ușoare. Ei nu se vor mai autoizola, ci se vor ocupa în continuare de pacienți. 

Aceasta este o măsură extraordinară și temporară adoptată de autoritățile din Franța, mai ales în urma numărului mare de infectări înregistrate în ultimele zile. 

Decizia este una asumată, chiar dacă există riscul ca angajații confirmați cu virusul să infecteze colegii și pacienții. Însă riscul este, de asemenea, unul calculat. Guvernul a subliniat că această mișcare este, totuși, una necesară pentru a permite funcționarea în continuare a serviciilor esențiale. Ministerul Sănătății a emis, însă, un set de reguli pentru a fi aplicată această scutire pentru medici. De exemplu, medicii infectați nu vor intra în contact cu pacienții nevaccinați sau cu cei care prezintă un risc mai mare de îmbolnăvire, precum cronicii.

Scutirea se aplică angajaților din spitale, din centrele de îngrijire a bătrânilor, dar și celor din cabinetele medicale individuale.

Citește și: Care a fost cel mai mare eșec al leadership-ului în perioada pandemiei COVID-19

„Dacă sistemul sanitar devine foarte încordat și 50% din angajații noștri sunt pozitivi, cei cu puține simptome vor veni la lucru, deoarece pacienții au, în continuare, nevoie de îngrijiri. (…) Însă nu suntem în această situație, momentan”, a spus dr. Marc Leone, șeful secției de Anestezie de la Spitalul din Marsilia.

Executivul din Franța, dar și reprezentanții principalelor industrii, au avertizat că regulile privind izolarea creează un mare deficit de angajați în toate sectoarele, în contextul în care varianta Omicron a devenit predominantă. De altfel, în unele state europene, inclusiv în Franța, perioada carantinei a fost redusă pentru a aduce oamenii mai repede în posturi. 

Persoanele infectate și care nu lucrează în sectorul sanitar rămân în izolare, în Franța, după cum urmează: cel puțin 5 zile pentru persoanele vaccinate cu schema completă și cel puțin 7 zile pentru cele care nu au primit nicio doză de ser.

Între timp, Franța înregistrează o explozie de cazuri noi înregistrate zilnic. De exemplu, luni (3 ianuarie) la nivel național au fost confirmate aproape 410.000 de persoane, adică 5 contaminări pe secundă, scrie presa locală. Iar în data de 6 ianuarie, au fost confirmate aproape 260.000 de cazuri noi.

Ești specialist medical și vrei un loc de muncă mai bine plătit? Înscrie-te gratuit pe MEDIjobs, iar noi îți vom aduce cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment