Cum să-ți îmbunătățești procesul de recrutare în 2023

Cum să-ți îmbunătățești procesul de recrutare în 2023

Evoluția tehnologică a adus numeroase avantaje industriei de recrutare, lucru care se vede cel mai bine în 2023. Este anul noilor oportunități atât pentru angajatori, cât și pentru posibilii candidați. Instrumentele digitale, dar și strategiile pe termen lung devin noile modalități prin care marile companii încep să-și atragă candidați. Ca manager, șansele de a găsi oamenii potriviți pentru posturile vacante cresc semnificativ. Din postura de potențial angajat, nu va mai trebui să aștepți săptămâni întregi pentru a primi un răspuns din partea echipei de HR. 

Totul se eficientizează cu rapiditate, ceea ce oferă un plus de confort și siguranță. Însă, e foarte important să adaptezi tehnicile în funcție de nevoile tale, ca manager, dar și de caracteristicile domeniului în care activezi. Într-o eră în care totul se desfășoară pe repede-înainte, greșelile în recrutare nu sunt acceptate. Tocmai de aceea, devine esențial să te orientezi către noile tendințe în materie de angajare. 

Totuși, ce presupune o asemenea decizie pentru afacerea ta și cum poți avea parte de rezultate optime încă de la început? 

Top 5 modalități de a-ți îmbunătăți procesul de recrutare în 2023

Te întrebi care sunt cele mai apreciate tehnici de recrutare pe care le poți adopta în 2023? Ei bine, în top 5 se află următoarele sfaturi: 

  1. Acordă mai multă atenție reputației de care dispune afacerea ta – Gândește-te puțin câți oameni ar vrea să lucreze pentru marile spitale precum Regina Maria, Medicover sau Sanador? Acolo, nu mai e vorba de eforturi pentru a atrage candidați, ci de crearea unor noi experiențe la locul de muncă. Adaugă plus valoare brandului tău în așa fel încât oamenii să aplice cu drag pentru posturile vacante. Printre strategiile pe care le poți adopta se numără sporirea vizibilității în mediul online, dar și îmbunătățirea relațiilor între angajați. Reputația internă este un element foarte important. 
  2. Adoptă instrumente digitale de recrutare – Factorul uman este recunoscut pentru subiectivismul de care dă dovadă. Tocmai de aceea, în 2023 procesul de recrutare are la bază avantajele inteligenței artificiale. Ai la dispoziție atât chatbot-uri, cât și platforme de matching, care pot analiza numeroase baze de date și pot filtra cu rapiditate opțiunile disponibile. Cu ajutorul lor, poți ajunge la candidații ideali, fără prea multe costuri materiale sau de timp. În plus, ai parte de o acuratețe sporită a informațiilor extrase din CV-uri sau interviuri video pentru că unele instrumente pot analiza inclusiv elementele nonverbale. 
  3. Creează un profil al candidatului perfect Perfecțiunea pare un termen abstract, greu de atins. Însă, când vine vorba de viitorul companiei tale e indicat să te raportezi la cele mai bune alegeri în materie de candidați. Creează un profil detaliat al celui pe care ți-l imaginezi a fi candidatul ideal. Include în descrierea ta caracteristici precum: istoric, abilități, educație, trăsături de personalitate sau aspirații în carieră. Folosește profilul ca pe un șablon în alegerea unui posibil angajat. Totuși, nu spune NU celor care nu se încadrează cu exactitate în standarde, dar care dispun de competențe extraordinare.
  4. Orientează-te către crearea de experiențe – Nu privi procesul de recrutare ca pe un lucru plictisitor sau care trebuie desfășurat pe repede-înainte. Acordă o atenție deosebită la detalii și mizează pe crearea de experiențe. Oferă-le oamenilor care vin la interviuri posibilitatea de a-și exprima liber părerile și de a acorda feedback cu privire la derularea etapelor de recrutare. E foarte important ca potențialii angajați să se simtă bine în pielea lor în timpul discuțiilor și să se bucure de o atmosferă degajată și prietenoasă. 
  5. Promovează anunțurile de angajare – Folosește-te de avantajele pe care le oferă rețelele sociale pentru a distribui anunțul de angajare. Vei putea ajunge la un număr ridicat de oameni, însă, nu uita să aplici filtrele potrivite pentru a elimina din start persoanele care nu se potrivesc cerințelor tale. Pe lângă promovarea detaliilor cu privire la specificitatea postului, e recomandat să creezi o imagine pozitivă a afacerii tale în mediul online. 

Citește și: Top 5 strategii de recrutare pentru anul 2023

Ce avantaje oferă platformele de recrutare? 

Anul 2023 se vrea unul al inovațiilor din toate punctele de vedere. Dacă alegi să derulezi procesul de recrutare cu ajutorul platformelor care funcționează pe baza unor algoritmi inteligenți, beneficiile nu vor întârzia să apară. 

Printre cele mai pregnante avantaje de care te vei bucura se numără: 

  • Eficiență sporită – Spre deosebire de o echipă instruită în domeniul HR, platforma de recrutare MEDIjobs poate analiza numeroase CV-uri sau cereri din partea posibililor candidați. Procesul de recrutare elimină din start pierderile de timp și dezavantajele cu care vine la pachet birocrația
  • Reducerea costurilor – Automatizarea sarcinilor din domeniul recrutării înseamnă eficientizarea costurilor implicate în proces. Nu va mai trebui să faci investiții constante pentru a obține ceea ce îți dorești. 
  • Îmbunătățirea rezultatelor – Cu ajutorul inteligenței artificiale ai mai multe șanse să ajungi la oameni talentați, care te pot ajuta să oferi brandului tău un twist fresh. Productivitatea se va bucura de o evoluție ascendentă, iar tu, la nivel de conducere vei putea defini noi perspective de lucru. 

În ciuda avantajelor pe care le prezintă platformele de recrutare, e important să acorzi o atenție deosebită procesului de alegere. Informarea riguroasă este un punct esențial pe care nu trebuie să îl scapi din vedere, mai ales dacă vrei să elimini eventualele erori. 

În domeniul medical, MEDIjobs se numără printre cele mai recomandate opțiuni pe care le poți lua în calcul. Funcționează pe baza unui algoritm foarte bine gândit și este dedicat atât personalului care se află în căutarea unui job, cât și instituțiilor medicale. Oferă servicii de recrutare în toată țara și dispune de o comunitate de peste 80.000 de profesioniști medicali. Angajezi specialiști medicali? Creează un cont de companie, spune-ne ce posturi libere ai, iar noi te conectăm cu candidați calificați.

Concluzii

Îți dorești să eficientizezi procesul de recrutare? Ei bine, anul 2023 îți aduce numeroase inovații în ceea ce privește gestionarea etapelor de angajare. Dacă vrei să ai parte de rezultate optime și de o productivitate sporită e indicat să adopți câteva activități specifice. Investește în reputația afacerii tale și oferă-le potențialilor candidați experiențe plăcute. Îmbunătățește relațiile dintre actualii angajați și pune accent pe crearea unei atmosfere prietenoase la locul de muncă. În cazul în care vrei să ajungi la persoane talentate, care dispun de competențe și abilități foarte dezvoltate, e indicat să detaliezi un profil specific. Nu uita să promovezi anunțurile de angajare pe rețelele sociale și să integrezi în munca departamentului de HR instrumente digitale. Sunt alternative multifuncționale, care te pot ajuta să reduci atât costurile materiale, cât și cele temporale. Însă, înainte de a opta pentru avantajele unei platforme de recrutare e indicat să derulezi o analiză amănunțită a opțiunilor disponibile pe piață. 

În România, MEDIjobs este platforma dedicată domeniului medical și prezintă funcționalități ingenioase. Are la bază un sistem modern de filtrare a ofertelor și garantează găsirea jobului ideal, dar și a candidatului perfect. 

Optează pentru noile tehnici de recrutare și bucură-te de rezultatele deosebite pe care le oferă!

Despre Autor

REDSEM

Pasiunea pentru scris și modul în care am ales să mixez curiozitatea pentru domeniul medical și redactare sunt cele care mă fac să vă prezint articole elaborate. Îmbinarea dintre artă și știință este ceea ce definește stilul meu. Vă invit pe toți la lectură plăcută și sper să găsiți informații esențiale în textele mele.

Facebook Comment