Site icon MEDIjobs

Cum să gestionezi conflictele din echipă ca manager de spital?

gestionare conflict

Ca manager de spital vei fi nevoit/ă să gestionezi constant situații și momente nu tocmai plăcute. Mediul de lucru poate deveni uneori atât de stresant încât duce la apariția conflictelor la nivel de echipă. Numărul ridicat de pacienți, turele obositoare, factorii de stres și nerespectarea programului se numără printre principalele motive care generează neînțelegeri. 

Totuși, un lider trebuie să știe cum să-și motiveze angajații și să-i determine să dea uitării momentele tensionate.Nu e tocmai o treabă ușoară, mai ales dacă trebuie să coordonezi cadre medicale cu personalități complet diferite. Este o adevărată provocare, dar, dacă știi cum să mixezi strategiile potrivite vei avea parte de rezultatele dorite. Munca de manager va deveni mai simplă decât îți părea, iar angajații se vor bucura de performanțe extraordinare. Dacă te întrebi cum poți ajunge la un asemenea scenariu, există câteva aspecte pe care merită să le iei în considerare. 

Citește și 4 abilități „soft” pe care orice manager trebuie să le aibă

Sfaturi pentru a gestiona conflictele din echipă 

Rolul unui manager este mult mai complex decât ar crede ceilalți. Va trebui să elimini emoțiile negative care gravitează în jurul echipei și să aplanezi conflictele. În caz contrar, nu vei face altceva decât să facilitezi apariția și mai multor probleme. Dacă ți se pare dificil să devii punctul de echilibru al echipei și să definitivezi colaborări avantajoase iată câteva sfaturi utile: 

Te-ar putea interesa și De ce orice manager are nevoie de asertivitate. 4 tehnici prin care poți să îți cultivi această abilitate

Cum să previi conflictele la nivelul echipei tale? 

E o întrebare pe care orice manager de spital și-a adresat-o măcar o dată. Răspunsul se lasă cu multe gânduri și emoții intense. Totuși, nimic nu se compară cu eficiența de care dă dovadă prevenția, mai ales când vine vorba de un mediu de lucru atât de complex. 

Printre cele mai indicate tehnici prin care poți evita conflictele din echipă se numără: 

Vezi și 5 recomandări pentru un management eficient

Concluzii 

Îți dorești să devii un exemplu pentru angajații tăi și să eviți cu succes conflictele sau situațiile tensionate? Va fi o adevărată provocare, însă, cu ajutorul strategiilor potrivite vei putea ajunge rapid la rezultate excepționale. Empatia, încrederea și sinceritatea sunt principii definitorii pe care va trebui să le integrezi în mediul de lucru. Sunt valori esențiale pentru o bună desfășurare a activităților. Învață să asculți în mod activ și să oferi fiecăruia șansa de a-și spune punctul de vedere. Organizează mereu ședințe în care să scoateți în lumină diverse situații neplăcute și să găsiți împreună o rezolvare. Nu te lăsa condus/ă de sentimente. De asemenea, nu uita cât de important este să găsești întotdeauna oportunități de evoluție personală. Dezvoltă-ți inteligența emoțională și insuflă-le angajaților necesitatea de a se pune în locul celuilalt și de-ai înțelege emoțiile. Un lider bun știe cum să lucreze chiar și cu cele mai dificile personalități pentru că reușește să gestioneze în profunzime sursa problemelor. 

Pune în aplicare strategiile de mai sus și bucură-te de avantajele unui mediu de lucru eficient!

Angajezi specialiști medicali? Creează un profil de companie aici, spune-ne ce posturi libere ai, iar noi te conectăm cu candidați calificați.

Exit mobile version