La ce conferințe medicale să participi în 2024?

La ce conferințe medicale să participi în 2024?

Într-un mediu atât de dinamic cum este medicina, nu te poți opri din învățat după terminarea facultății. Profesia ta presupune, pe lângă dedicarea față de pacienți, învățare continuă. Este o abilitate care îți permite să rămâi conectat la noile tendințe din domeniu, dar și să-ți perfecționezi tehnicile de lucru. Informațiile circulă neîntrerupt, studiile vin cu noi descoperiri, tratamentele evoluează, iar tehnologiile se adaptează noilor nevoi. Ca specialist medical, nu ai cum să rămâi în urmă, indiferent în ce stadiu al carierei te afli. Sfatul nostru? Participă la cât mai multe conferințe medicale și evenimente din industrie.

Învățarea continuă devine suportul de care ai nevoie pentru rezolvarea situațiilor urgente și luarea deciziilor. Când ești atent la ce se întâmplă în jurul tău, nu ai cum să încalci cadrul legal sau să faci erori în exercitarea meseriei. Una dintre cele mai bune modalități care te vor ajuta să asimilezi rapid informații valoroase și implicit să-ți faci conexiuni în domeniu este participarea la conferințe medicale.

Te-ar putea interesa și: Top 5 abilități pentru o carieră medicală strălucită

Sunt multe evenimente pregătite pentru 2024 – ești gata să le descoperi pe toate? Rămâi până la final și vezi unde ar trebui să-ți cumperi bilet!

Conferințe medicale la care să participi în 2024

Dacă nu ți-ai făcut încă planul pentru 2024, sunt multe conferințe medicale la care poți participa. Nu contează că ești novice sau profesionist. 

Iată care sunt cele mai populare:

1. Conferința Națională de Osteoporoză și Patologie Musculoscheletală

Organizată pe 21 iunie 2024. Se adresează medicilor rezidenți, farmaciștilor, medicilor pensionari, medicilor primari sau fizioterapeuților. Înscrierea se face online și un bilet costă între 100 și 200 de lei. Participanții trebuie să completeze un formular și să achite suma aferentă statutului pe care îl au. Plata se face cu cardul sau prin transfer bancar. 

Conferința se află la ediția a III-a și se desfășoară pe platforma Zoom. Coordonatorul științific al evenimentului este conf. unv. doc. Daniela Opriș-Belinski. 

2. Congresul Național al Societății Române de Endocrinologie

Are loc în perioada 30 iunie – 3 iulie 2024, în Cluj-Napoca, la Grand Hotel Napoca. Programul include prezentarea noilor descoperiri din domeniu. Pe lângă lectorii români, la eveniment vor participa și specialiști internaționali. Al 32-lea congres național de endocrinologie devine o oportunitate de neratat pentru profesioniști, atât pentru a învăța lucruri noi, cât și pentru a stabili relații profesionale. În locație se vor organiza inclusiv workshop-uri, mese rotunde și zone expoziționale. Taxele de înregistrare sunt reduse până pe 15.06.2024 și sunt categorizate în funcție de statutul participanților. Programul complet nu a apărut încă, tocmai de aceea ar trebui să urmărești site-ul oficial. 

Citește și: INTERVIU | Raluca Oprescu, medic rezident Endocrinologie

3. Conferința de Cercetare și Inovație în Medicina Internă

Conferința devine un prilej numai bun de a împărtăși experiențe și date concrete cu privire la cutumele educației medicale și importanța cercetării în domeniul medicinei interne. 

Prelegerea are loc pe 24 mai 2024, la Hotel Ramada Parc, Sala Terra, București și este coordonată de dr. Alina Dima și prof. dr. Ion Bruckner. Evenimentul reunește atât medici și profesioniști din țară, cât și persoane cu o carieră fulminantă la nivel internațional. Dacă vrei să te înscrii, trebuie mai întâi să te înregistrezi pe platformă. Taxa pentru medicii primari este de 150 ron, iar pentru rezidenți și pensionari este de 100 ron. Plata se face online sau prin virament bancar. 

Conferințe medicale europene 2024

Ai vrea să mergi la evenimente mult mai ample? Iată câteva alternative organizate prin contribuție europeană: 

  1. Congres European de Endometrioză. Cele mai noi cercetări și descoperiri despre endometrioză le poți afla în perioada 6-8 iunie 2024, chiar la București. Experții veniți din multe colțuri ale lumii vor aduce în discuție abordări inovatoare despre cercetarea și diagnosticul bolii. De asemenea, vor ridica probleme provocatoare și vor veni cu soluții diverse.
  2. Congresul mondial de cercetare în domeniul stomatologiei și sănătății orale (IWRCDOH). Evenimentul are loc pe 7-8 iunie la Paris. Se concentrează pe cele mai importante progrese făcute în medicina dentară și pe felul în care pot fi integrate practic în unitățile medicale. Conferința se adresează atât stomatologilor, cât și asistenților medicali. Vor avea loc discuții interactive și pentru clienții business-to-business, pentru a identifica noi oportunități dedicate profesioniștilor.
  3. Conferința Internațională pentru medicină veterinară și zootehnie (ICVL). Aceasta se va desfășura în perioada 24-25 august 2024, la Roma. Cercetători, sponsori, expozanți, speakeri internaționali, dar și practicieni din domeniu vor aduce noi contribuții domeniului prin distribuirea de cercetări, studii, inovații și tendințe. Evenimentul oferă inclusiv o platformă interdisciplinară pentru susținerea dezvoltării personalului medical. 
  4. Conferința internațională privind nutriția și suplimentele sportive (ICSNS). Este un prilej perfect atât pentru nutriționiștii începători, cât și pentru cei care vor să-și deschidă propriul cabinet. Este susținută în perioada 13-14 octombrie 2024, la Cannes. Pe lângă participarea la sesiunile științifice, îți poți publica inclusiv cercetările, care vor fi distribuite de World Research Library și indexate în motoarele de căutare academice. 

Concluzii 

Învățarea continuă nu poate lipsi din practica medicală. Întotdeauna e loc de mai bine, mai ales când job-ul tău presupune salvarea de vieți. Probabil vei spune că programul nu-ți mai permite să participi la congrese sau prelegeri internaționale. Totuși, pregătirea constantă este atuul oamenilor de succes. 

Citește și: Dezvoltă-ți gândirea critică în medicină. Sfaturi pentru studenți

Lista de mai sus include doar câteva dintre cele mai renumite și așteptate conferințe din România. Dacă vrei să ai parte de o experiență completă, ai inclusiv varianta de a participa la conferințe medicale europene. Acolo vei întâlni mult mai mulți specialiști de renume mondial. Îți poți crea contacte peste tot în lume și poți avea acces la viziuni mai complexe asupra științei medicale. 

Indiferent la ce conferințe medicale sau evenimente dorești să participi, în orice colț de lume, important este că iei inițiativa și te educi continuu – un aspect necesar pentru a evolua în cariera medicală. Susține-ți viitorul profesional și alege să devii pe zi ce trece cea mai bună versiune a ta!

Ești specialist medical și vrei un loc de muncă mai bine plătit? Înscrie-te gratuit pe MEDIjobs, iar noi îți vom aduce cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

REDSEM

Pasiunea pentru scris și modul în care am ales să mixez curiozitatea pentru domeniul medical și redactare sunt cele care mă fac să vă prezint articole elaborate. Îmbinarea dintre artă și știință este ceea ce definește stilul meu. Vă invit pe toți la lectură plăcută și sper să găsiți informații esențiale în textele mele.

Facebook Comment