Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru Centrul de arși la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș

Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru Centrul de arși la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș

În urma solicitării Ministerului Sănătății, Guvernul României a adoptat hotărârea privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Construirea unui centru de arși și reorganizarea fluxurilor medicale ale spitalului pentru o mai bună poziționare şi conectare a Departamentelor Urgență, ATI şi chirurgie pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureş”.

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a anunțat că deși au trecut aproape 6 ani de la tragedia din clubul Colectiv, România nu are nici un centru pentru îngrijirea și recuperarea marilor arși, de aceea a stabilit că până în 2024, se vor construi trei centre pentru tratarea și recuperarea marilor arși.

Ce presupune proiectul?

Potrivit proiectului, în incinta Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș va fi construită o clădire nouă, un centru de mari arși, care va avea subsol, parter, patru etaje plus etaj tehnic. 

Citește și: Un spital din Timișoara a inițiat, în premieră, un proiect pentru monitorizarea riscului de tromboză

Proiectul include centrul cu 15 paturi pentru mari arși, blocul operator cu 25 de săli de operație, secția clinică Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) cu 44 de paturi, relocare heliport și spații conexe, precum stație de sterilizare, unitate de transfuzii sanguine, morgă, centru de formare, spații tehnice, spații administrative și logistice.

În plus, investiția mai prevede realizarea unei pasarele pentru conectarea principalelor departamente din spital (UPU, bloc operator, ATI), astfel încât unitatea spitalicească să se încadreze în categoria de Spital Regional de nivel IA.

Potrivit Ministerului Sănătății, finanțarea obiectivului de investiții se va realiza din Acordul de împrumut dintre România și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare destinat Proiectului privind reforma sectorului sanitar – îmbunătățirea calității și eficienței sistemului sanitar, de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Sănătății, precum și din alte surse legal constituite, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii.

Te-ar putea interesa și: Spitalul Marius Nasta a inaugurat un call center pentru aparținătorii pacienților COVID

Potrivit actului normativ, valoarea totală a investiției este de 295.782.000 de lei, inclusiv TVA, eșalonată pe trei ani.

Proiectele de construcție a unor centre de mari arși sunt aprobate și urmează să fie deschise la Timișoara, Târgu Mureș și Spitalul de copii Grigore Alexandrescu din Capitală.7

Ești specialist medical și vrei un loc de muncă mai bine plătit? Înscrie-te gratuit pe MEDIjobs, iar noi îți vom aduce cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment