Atelierul de empatie pentru studenții la medicină: îmbunătățirea comunicării non-verbale

Atelierul de empatie pentru studenții la medicină: îmbunătățirea comunicării non-verbale

Studenții la medicină sunt invitați să participe la un workshop care îi va învăța mai multe despre comunicarea non-verbală atunci când vor interacționa cu pacienții. „În spatele cuvintelor – Exerciții de empatie și compasiune” se numește atelierul care va avea loc în data de 16 noiembrie, începând cu ora 18:00, la Centrul de inovație și e-Health din București. 

„În lumea medicală, comunicarea non-verbală joacă un rol esențial. Acest workshop vizează îmbunătățirea abilităților de comunicare non-verbală ale studenților la medicină, sporind empatia și compasiunea lor printr-un limbaj corporal conștient și expresiv. Utilizând tehnici din teatrul-forum, teatrul oprimaților și psihodrama moreniană, studenții vor învăța cum să transmită încredere, compasiune și empatie fără a folosi cuvinte”, se arată în anunțul evenimentului. 

Studenții vor dobândi noțiuni despre următoarele aspecte: 

● introducere în importanța empatiei și compasiunii în practica medicală;

● familiarizarea cu principiile teatrului-forum, teatrul oprimaților și psihodrama moreniană;

● dezvoltarea abilităților de comunicare non-verbală;

● experimentarea și explorarea expresiei corporale pentru transmiterea empatiei și compasiunii.

Organizatorii promit că atelierul va fi unul interactiv, în cadrul căruia studenții vor lua parte la exerciții și jocuri care au drept numitor comun comunicarea non-verbală, expresia corporală și conștientizarea propriului limbaj al corpului. 

Vezi aici care sunt cele 3 tipuri de abilități de comunicare cu pacientul

De asemenea, vor fi simulate situații medicale, unde studenții vor fi nevoiți să reacționeze folosind doar limbajul corpului. 

Workshopul va fi susținut de dr. Ioan Mirea, rezident în specializarea Psihiatrie la Spitalul Clinic „prof. Dr. Alexandru Obregia” din București. Doctorand în Filosofie Analitică în cadrul Școlii Doctorale de Filosofie, Universitatea din București, Ioan Mirea este membru al grupului Medical Humanities (Integrări Umaniste în Medicină). De asemenea, el a implementat o serie de ateliere dedicate studenților la medicină, principalele sale preocupări fiind filosofia medicinei și a psihiatriei, dar și utilizarea teatrului și artelor dramatice în educația medicală.

Evenimentul, care este organizat de echipa de Integrări Umaniste în Medicină, medical/health humanities, din cadrul CieH-UMFCD în parteneriat cu Universitatea din București, are un număr limitat de 20 de locuri, iar înscrierile se fac accesând acest link: https://forms.gle/z4k8rDWS1tKj6wSd9.

Ești viitor specialist medical și vrei să fii la curent cu ofertele de muncă? Creează-ți un cont aici, iar noi îți prezentăm cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România. 

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment