Asistenții medicali pot participa gratuit la cursul pentru sănătatea mintală al OMS

Asistenții medicali pot participa gratuit la cursul pentru sănătatea mintală al OMS

Asistenții medicali pot participa gratuit la cursurile online de formare privind sănătatea mintală, recuperarea și incluziunea în comunitate, dezvoltat de Organizația Mondială a Sănătății. Este vorba despre programul QualityRights e-training, care își propune să ajute specialiștii să treacă mai ușor peste dificultățile întâmpinate în timpul practicii, dar și să ajute pacienții cu care lucrează. 

Mai mult decât atât, acest curs îndeplinește standardele pentru punctele acreditate de educație continuă în domeniul asistenței medicale, drept urmare demersul Organizației este sprijinit de Consiliul Internațional al Asistenților Medicali. Președinta Consiliului, dr. Pamela Ciprian, a subliniat că formarea asistenților medicali privind sănătatea mintală și bunăstarea pacienților poate face o diferență semnificativă pentru calitatea vieții. 

„Acest program de formare specifică este ușor de accesat, iar asistenții medicali care îl vor finaliza, vor obține de asemenea, și beneficii personale din lecțiile pe care le vor învăța. Este un lucru foarte oportun, deoarece se știe că asistenții medicali și lucrătorii din domeniul îngrijirilor continuă să sufere din cauza pandemiei. De aceea, îi încurajez pe asistenții medicali de pretutindeni să își facă timp să finalizeze acest program, pentru binele pacienților lor și pentru propria bunăstare și sănătate mintală”, a transmis executivul Consiliului Internațional al Asistenților Medicali (ICN), potrivit unei informări transmise de Ordinul Asistenților Medicali Generaliști și Asistenților Medicali din România (OAMGMAMR).

Citește și OMS va acorda consultanță României privind implementarea normelor PNRR

Temele abordate în cursul disponibil în 11 limbi

Cursul este disponibil în 11 limbi și cuprinde mai multe aspecte teoretice, printre care și grija față de propria sănătate mintală, dar și sprijinirea persoanelor din jurul asistenților medicali (prieteni, familie, colegi). De asemenea, cursanții vor fi instruiți în privința mai multor abordări precum stigmatizare, discriminare, abuz și constrângere în cadrul serviciilor de sănătate mintală. 

Acest program este unul binevenit, de aceea reprezentanții OMS încurajează cât mai mulți asistenți medicali să-l urmeze. În același timp, directorul general al OMS, dr. Tedros, a menționat că „stigmatizarea și discriminarea trebuie înlocuite cu speranță, acceptare și incluziune. Practicile coercitive, violența și neglijența nu mai trebuie tolerate”. 

Iar Elizabeth Iri, asistentul-șef al OMS, a subliniat că participarea la program „va contribui în mare măsura la punerea la dispoziție a opțiunilor și a informațiilor referitoare la tratament, pentru persoanele cu care lucrați și pe care le îngrijiți, oferirea de alternative la izolare și reprimare și promovarea recuperării, speranței și incluziunii în comunitate”.

Te-ar putea interesa și Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS): „Este nevoie de inca 6 milioane de asistenti medicali la nivel global”

Obiectivul OMS este unul ambițios, instituția dorind ca programul QualityRights e-training să formeze cel puțin 5 milioane de cursanți până la finalul anului 2024 (în prezent, în lume, sunt 28 de milioane de asistenți medicali). Atingând această cifră, cursul ar putea avea un impact pozitiv asupra vieții a 500 de milioane de persoane cu afecțiuni ale sănătății mintale sau dizabilități psihosociale. 

Ești specialist medical și vrei un loc de muncă mai bine plătit? Înscrie-te gratuit pe MEDIjobs, iar noi îți vom aduce cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment