Ministerul Sănătății, apel pentru cadrele medicale pentru a ajuta ca voluntari în Turcia

Ministerul Sănătății, apel pentru cadrele medicale pentru a ajuta ca voluntari în Turcia

Ministerul Sănătății anunță că va acorda sprijin victimelor și autorităților din comunitățile afectate grav de cutremurul din Turcia și din nordul Siriei. În această situație, profesioniștii din sănătate care vor să ajute, în calitate de voluntari, și să facă parte din echipele medicale care vor merge în zonele afectate, sunt invitați să se alăture demersului. 

De mobilizarea medicilor și asistenților medicali care vor să se alăture echipelor de sprijin se vor ocupa Ministerul Sănătății, împreună cu Universitățile de Medicină și Farmacie. 

„De asemenea, Ministerul Sănătății este în legătură cu ambasada României la Ankara pentru eventualele solicitări și pentru asigurarea evaluării medicale și a consilierii psihologice pentru 10 studenți români care sunt repatriați din regiunea afectată”, a transmis Ministerul, într-o informare de presă. 

Cadrele medicale care doresc să fie voluntare pot completa un formular disponibil pe site-ul Ministerului Sănătății, unde li se cer mai multe date, precum: nume, prenume, număr de telefon, adresă de email, spitalul unde lucrează, județul, specialitatea, gradul profesional și perioada în care există disponibilitatea. 

Citește și Cât de greu e să atingi fericirea și succesul profesional?

Acest formular este însoțit și de un mesaj din partea instituției: „Urmare a cutremurelor catastrofale din Turcia, Ministerul Sănătății a lansat un apel urgent către personalul medical care dorește sa se înscrie ca voluntar pentru ajutorarea răniților și completarea echipelor medicale prezente la fața locului”. 

Aproape 5.000 de oameni au murit în Turcia și în Siria și peste 20.000 au fost răniți, în urma celui mai puternic cutremur din regiune. Seismul, cel mai mare din ultimul secol, a fost de 7,8 grade Richter. 

România a mobilizat încă din prima zi echipe de salvatori, care deja se află în comunitățile afectate de cutremur din Turcia. Aceste echipe sunt formate din personal specializat de căutare-salvare RO-USAR, medici și asistenți SMURD, personal cu echipe canine din cadrul Clubul Câinilor Utilitari. În total, aproape 60 de membri participă la acțiune. 

Ești medic și vrei un loc de muncă mai bine plătit? Înscrie-te gratuit pe MEDIjobs, iar noi îți vom aduce cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment