Doctori străini interesați să lucreze în România

Doctori străini interesați să lucreze în România

Conform datelor Colegiului Medicilor din România, în 2022 s-au emis peste 1000 de Certificate Profesionale Curente pentru exercitarea profesiei în afara României. Certificatele profesionale sunt solicitate de medicii care vor să profeseze în străinătate. Așadar, s-a înregistrat o creștere cu 25% față de anul 2021 a medicilor care au plecat din România în căutarea unui sistem medical mai bine pus la punct. Cei mai mulți dintre medici au ales Franța pentru exercitarea profesiei medicale.

Citește și: INTERVIU | Prof. dr. Elizabeta Cristina Popa: În străinătate, medicii români sunt printre cei mai apreciaţi

În același timp există o cerere tot mai mare din partea doctorilor străini, interesați să lucreze în România.

Motivul pentru care vin în țară e pentru că vor să acceseze un sistem medical mai performant. Unul mai avansat decât ce au în țara lor natală. Este același motiv pentru care pleacă și medicii români din țara lor. Cu siguranță și partea salarială e importantă, dar nu e principalul motiv”, a declarat pentru Știrile Pro Tv George Hagivreta, co-fondator MEDIjobs.

Doctorii străini care vin în ţara noastră aleg în special cardiologia şi neurologia, domenii în care e nevoie acută de specialişti.

Sursa: Pro TV

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment