Odată cu creșterea numărului de activități întreprinse şi a volumului de muncă din cadrul campaniilor, devine necesar și să angajezi oameni noi în echipă. Din păcate, pentru unii angajatori, momentul potrivit pentru începerea procesului de recrutare nu este uşor de identificat.
În majoritatea cazurilor, angajaţii ajung să primească noi îndeletniciri sau să fie încărcaţi cu un volum de muncă mai mare, fapt care le va scădea productivitatea şi randamentul în timp. Acest lucru îi va nemulţumi şi vor începe să ia în considerare o eventuală despărţire de angajator.
Am identificat 7 momente care îți spun că e timpul să angajezi oameni noi în echipă, în special dacă există disponibilitate financiară în companie:
Pe termen lung, lucratul peste program pentru a duce la bun sfârșit sarcinile aduce angajații existenți la epuizare, ceea ce nu este de dorit. Va fi afectată atât bunăstarea angajaților, cât și productivitatea companiei.
Repartizarea taskurilor către angajații existenți poate fi o soluție temporară, însă este necesar să te asiguri că discuți cu membrii echipei și obții acordul lor pentru a prelua noile responsabilități, după care faci și ajustările contractuale necesare.
Planurile de extindere a afacerii sunt de dorit pentru orice companie, însă ca manager, este responsabilitatea ta să te asiguri că ai și forța de muncă necesară pentru a susține acea extindere. În caz contrar, creșterea pe care o aștepți s-ar putea lăsa așteptată.
Este recomandat să ai în echipă oameni de „back-up”, care pot duce la capăt sarcinile curente în cazul în care un angajat lipsește. Dacă nu îi ai, ar trebui să iei în considerare să-i angajezi.
Dacă în cele 8 ore de program angajații nu reușesc să-și finalizeze sarcinile, compania nu va avea productivitatea așteptată. Prin urmare, suplimentarea forței de muncă devine necesară.
Dacă printre personalul existent nu există oameni dornici să dezvolte alte abilități, va trebui să angajezi personal nou, care să completeze această nevoie.
Dacă dorești ca toate serviciile să fie realizate în interiorul companiei, fără să apelezi la furnizori externi, mărirea echipei este mai mult decât necesară.
Indiciile prezentate nu sunt valabile în absolut toate cazurile, dar sunt momente care nu ar trebui ignorate. Este mai bine să angajezi oameni noi la momentul potrivit, decât să pierzi angajații existenți nemulțumiți de condițiile de lucru. Pierderea angajaților existenți se va oglindi în performanțele companiei, situație nedorită de niciuna dintre părți.
Angajezi specialiști medicali? Creează un profil de companie aici, spune-ne ce posturi libere ai, iar noi te conectăm cu candidați calificați.