1 și 8 martie din perspectiva unui angajator

1 și 8 martie din perspectiva unui angajator

Când ești antreprenor, îndeosebi în medical, pe lângă strategii de dezvoltare a business-ului, atenția ta trebuie mereu îndreptată către angajați. Fără ei și eforturile pe care le depun nu ai putea reuși niciodată. Sunt pilonii care susțin planurile de evoluție și care garantează inovații diverse. O gestionare corespunzătoare a resurselor umane vine la pachet cu multe succese și performanțe profesionale. În plus, poate spune foarte multe atât despre afacerea propriu-zisă, cât și despre felul tău de a fi. Angajați fericiți egal șef cu viziune și business de succes. O ecuație simplă, dar în același timp destul de greu de rezolvat, mai ales când implică mulți factori. 

Momentele de sărbătoare reprezintă un prilej numai bun prin care îți poți arăta respectul și aprecierea față de angajați. Tot ele devin motive de apariție a conflictelor sau situațiilor tensionate, dacă nu sunt abordate așa cum trebuie. Luna martie se numără printre cele mai așteptate perioade, mai ales pentru țările din sud-estul Europei, pentru care tradiția este un element definitoriu al identității. 1 și 8 martie sunt zile pline de semnificații și simboluri diverse. Pe lângă obiceiurile aducătoare de noroc și venirea primăverii, zilele marchează importanța deosebită a femeilor. Tocmai de aceea, săptămâna 1-8 martie petrecută la locul de muncă trebuie să iasă în evidență. 

Totuși, cum vei reuși tu, ca angajator, să poți satisface întocmai dorințele angajatelor tale? Cum știi că ai trecut cu bine peste cele două zile importante? Ei bine, există câteva aspecte pe care trebuie să le ai în vedere, dacă vrei să te bucuri de rezultatele dorite. 

Top 5 sfaturi pentru a trece cu bine peste zilele de 1 și 8 martie 

În cazul în care vrei să marchezi prin unicitate și profesionalism evenimentele dedicate exclusiv sexului feminin trebuie să acorzi o atenție deosebită la detalii. Angajatele tale au nevoie să se simtă mereu apreciate, înțelese și respectate pentru a-și găsi motivația de a continua. În plus, cu cât se simt mai fericite în mediul de lucru, cu atât gradul de productivitate va avea de câștigat. 

Iată top 5 sfaturi pe care să le iei în calcul: 

  1. Nu te rezuma la alternativele standard în materie de cadouri 

Mărțișoarele clasice au farmecul lor, într-adevăr. Totuși, pentru angajatele tale ar trebui să te rezumi la idei originale și creative. Unele dintre cele mai indicate variante pe care le poți lua în calcul sunt accesoriile pentru casă sau cutiile de bomboane din ciocolată fină. Dacă bugetul îți permite poți alege și seturi de bijuterii personalizate și pachetele multifuncționale de ustensile pentru casă. Versatilitatea și durabilitatea sunt două elemente cheie pe care nu trebuie să le scapi din vedere atunci când alegi cadourile de 1 și 8 martie. Totuși, nu uita de clasicul buchet de flori, capabil să înveselească zilele posomorâte și încăperile lipsite de culoare. Alege variante de sezon precum lalele, zambile, panseluțe și narcise, de preferabil în ghiveci. 

Citește și: 7 Idei de cadouri pentru 1 Martie

  1. Personalizează

Ce poate fi mai important pentru o angajată decât să știe că superiorul ierarhic este atent la nevoile și dorințele sale? Gândește-te la personalitatea aparte a fiecărei angajate și fă investiții în consecință. Există un serial anume despre care se vorbește mereu în birou? Sau una dintre angajatele tale este pasionată de sporturi extreme? Atunci, știi ce ai de făcut. Cu siguranță nu se vor supăra că au primit cadouri diferite. Ba din contră. Vor experimenta senzații de bucurie. Adaugă și mesaje amuzante sau citate motivaționale, care să reprezinte întocmai persoana care va primi cadoul. Cu cât este mai personal, cu atât reacția în momentul primirii va fi mai plăcută. 

  1. Fă-ți timp pentru a celebra alături de ele

Dacă alegi să lași cadourile pe birou și să pleci repede la o întâlnire sau o conferință nu vei face altceva decât să dai senzația de indiferență. Prezența ta este foarte importantă în cele două zile. Fă un efort și încearcă să ajungi. Până la urmă, aspectele organizatorice pot fi rezolvate mai devreme sau mai târziu. Însă, odată ce ai pierdut respectul și încrederea angajatelor tale va fi foarte greu să te redresezi. 

Rămâi în clinică sau în spital și organizați împreună o mini petrecere, pe care să o marcați prin decorațiuni diverse, mâncare delicioasă și muzică în surdină. Cu cât atmosfera devine mai cozy, cu atât momentele vor căpăta un farmec aparte. 

  1. Oferă-le posibilitatea de a trăi experiențe cu adevărat unicate 

De 1 și 8 martie nu e vorba neapărat de cadouri sofisticate sau birouri pline de flori. E vorba mai mult de puterea inițiativei, de semnificațiile pe care le poartă unele dintre cele mai importante repere din istorie. Oferă-le, așadar, posibilitatea angajatelor tale de a se simți mândre că sunt femei. Dă-le liber de la muncă sau oferă-le vouchere pe care să le folosească în echipă. Fie că e vorba de campinguri, drumeții montane sau salturi cu parașuta, trebuie să le oferi ocazia de a ieși, măcar pentru puțin, din normalitatea cotidianului. Chiar și o plimbare alături de colegi în inima naturii poate funcționa în asemenea situații. Poți improviza un birou în aer liber, pentru a mai detensiona atmosfera și a le crea angajatelor premisele ideale de lucru. Investițiile pe termen lung, generatoare de amintiri, sunt cele care contează în definitiv.

Te-ar putea interesa și: Cum să-ți mulțumești angajatele de Mărțișor

  1. Adaugă un strop de extravaganță zilelor de 1 și 8 martie 

De cele mai multe ori, dragostea și aprecierea sunt atât de mari încât nu pot fi exprimate în cuvinte. Dacă vrei ca angajatele tale să se bucure din plin de momente unicate, surprinde-le cu o ședință altfel. Dă-le de înțeles că e vorba de o întâlnire organizatorică și prezintă-le, în loc de date sau statistici, motive pentru care le apreciezi. La exercițiu pot participa și ceilalți angajați, de la mic la mare. Se va lăsa în mod sigur cu zâmbete de bucurie și îmbrățișări lungi. În plus, este o idee pe care o poți practica și cu alte ocazii, nu numai cu prilejul unor sărbători. 

Concluzii

Dacă ești angajator nu ai cum să treci peste zilele de 1 și 8 martie. Trebuie să-ți sărbătorești angajatele, chiar dacă ai un program haotic sau ți se pare că nu ai timp de nimic. Cele două evenimente sunt foarte importante și trebuie scoase în evidență. Poate ți se pare dificil să te pliezi cu ușurință în funcție de nevoile fiecărei angajate, mai ales dacă ai o echipă numeroasă. Însă, atenția deosebită la detalii este cea care va impresiona. Angajatele tale au nevoie să știe că îți pasă și că vrei să le oferi premisele ideale pentru acumularea performanțelor extraordinare. Nu-i deloc ușor, dar nici imposibil, mai ales dacă pentru tine, resursele umane reprezintă cele mai importante elemente de la nivelul unui business. 

Sfaturile de mai sus te vor ajuta în mod sigur să oferi zilelor o notă autentică și să celebrezi prin empatie, înțelegere și respect!

Angajezi specialiști medicali? Creează un profil de companie aici, spune-ne ce posturi libere ai, iar noi te conectăm cu candidați calificați.

Despre Autor

REDSEM

Pasiunea pentru scris și modul în care am ales să mixez curiozitatea pentru domeniul medical și redactare sunt cele care mă fac să vă prezint articole elaborate. Îmbinarea dintre artă și știință este ceea ce definește stilul meu. Vă invit pe toți la lectură plăcută și sper să găsiți informații esențiale în textele mele.

Facebook Comment