Unul dintre cele mai importante etape atunci când aplici pentru un nou job este definitivarea CV-ului. Documentul integrează atât abilități și competențe personale, cât și experiențe profesionale acumulate de-a lungul timpului. În ciuda rolului esențial pe care îl prezintă, CV-ul este realizat adesea pe repede-înainte. Completarea fiecărei rubrici necesită timp și atenție la detalii, tocmai pentru că informațiile sunt într-o continuă actualizare.
Lucrurile devin și mai complicate în cazul în care există foarte multe cereri pentru domeniul de activitate în care vrei să lucrezi. Sistemul medical este cel mai vizat într-o asemenea situație. În anul 2020, numărul medicilor a crescut cu 2.700, iar cel al asistenților medicali cu studii superioare a crescut cu 900 în 2019. Tocmai de aceea, procesul de aplicare pentru un job în domeniul sanitar poate deveni o adevărată provocare.
Te-ar putea interesa și: Cum să scrii un CV medical reușit – sfaturi, ce să cuprindă și scurt exemplu
Dacă ești în căutarea unui loc de muncă de ceva timp, dar încă nu ai primit un răspuns concret din partea angajatorilor ar trebui să iei în calcul câteva aspecte importante.
7 motive pentru care nu ai fost chemat la interviu
1. Ai adăugat o poză nepotrivită – Fotografia pe care o inserezi este primul lucru pe care îl vizualizează angajatorul și care îl poate ajuta să își formeze o primă impresie despre tine. În cele câteva secunde pe care le alocă pentru a scana poza sunt analizate microexpresiile, postura și îmbrăcămintea. Așadar, dacă ai ales o poză cu tine la bustul gol sau într-un cadru relaxat, alături de prieteni, există foarte mici șanse să fi chemat la interviu. În cazul fetelor, machiajul excesiv și ținutele extravagante nu sunt recomandate. Alege o poză pe un fundal neutru, într-o ținută formală.
2. Ai folosi o adresă de e-mail veche – Dacă încă folosești o adresă care sună așa: [email protected] sau [email protected] cu siguranță nu vei fi sunat/ă de nimeni. Asemenea variante nu inspiră încredere și maturitate. Alege să îți faci o adresă de mail cu numele tău complet, pe care să o aloci în scopuri profesionale.
Citește și: Ghid: Interviul de angajare pentru cadrele medicale. Ce trebuie să faci ca să-ți mărești șansele de a fi angajat
3. Nu ai menționat lucrurile relevante despre tine – Majoritatea alege să înșire în CV toate lucrurile pe care le-au făcute de-a lungul timpului. Însă, aspectele care nu marchează felul tău de a fi și pregătirea profesională nu au ce căuta în document. Rezumă-te la cele mai importante detalii pentru a face documentul ușor de parcurs. Despre celelalte experiențe cu siguranță vei discuta la interviu cu angajatorul.
4. CV-ul este presărat de greșeli gramaticale sau de ortografie – Ceea ce anulează imediat toate studiile superioare sau calificările dobândite. Tocmai de aceea, e recomandat să citești cu atenție de cel puțin două ori documentul înainte de a-l trimite.
5. Nu ți-ai revizuit profilele de social media – Mulți angajatori aleg să analizeze conturile de social media ale posibililor angajați. Profilul pe care îl afișezi în online poate spune foarte multe lucruri despre felul tău de a fi. Așadar, dacă postezi numai fotografii de la petreceri sau porți discuții în contradictoriu cu prietenii în secțiunea de comentarii cu siguranță nu vei primi un răspuns afirmativ. În domeniul medical seriozitatea este mai mult decât necesară. Când viața oamenilor este pusă în joc nu e loc de glume sau distracții.
Citește și: Angajatorii ne verifică în mediul online. Sfaturi despre cum să avem un profil social-media curat
6. Nu răspunzi la telefon – Sau, mai rău, lași numărul greșit. E foarte important ca angajatorul să vadă că ești interesat/ă de jobul pentru care ai aplicat și că răspunzi cu promptitudine la telefon.
7. Nu ai trimis toate documentele necesare – Citește cu atenție cerințele angajatorului și trimite toate informațiile de care are nevoie. Majoritatea solicită pe lângă CV și o scrisoare de intenție.
Cât de mult contează platforma pe care aplici la un job?
Pe lângă detaliile care țin de elaborarea documentelor personale e foarte important să alegi cu atenție mediul în care sunt postate anunțuri pentru joburi. Există numeroase alternative disponibile, însă datele se pierd adesea în cumulul de cereri aplicate. Din cauza numărului ridicat de CV-uri primite, angajatorilor le este din ce în ce mai greu să filtreze opțiunea ideală.
Tocmai de aceea, nimic nu se compară cu eficiența unei platforme de recrutare. MEDIjobs a fost special realizată pentru cei care își doresc să se angajeze rapid în domeniul medical. Aici poți aplica dacă ai obținut certificarea de:
- Medic generalist/ specialist/ primar sau stomatolog,
- Asistent medical de spital, dentar sau de clinică,
- Farmacist,
- Asistent farmacist,
- Infirmier/Brancardier,
- Biolog, Biochimist, Chimist,
De asemenea, poți aplica pentru un job în cazul în care vrei să faci parte din personalul administrativ al unei unități sanitare.
Te-ar putea interesa și: Cum să te angajezi în domeniul medical: Ghid pentru medici și asistenți
Platforma îți permite să vizualizezi anunțuri realizate special pentru a se plia cerințelor tale și pregătirii profesionale de care dispui. Algoritmii inteligenți pe care îi utilizează platforma sunt cei care sortează datele și personalizează strategia de angajare pentru fiecare candidat în parte. Nu este doar o aplicație care îți pune la dispoziție diverse oferte de muncă, ci o platformă care îți asigură opțiunea potrivită pentru tine. Nu va mai trebui, așadar, să aștepți mult timp pentru a fi chemat/ă la interviu. Aici totul se realizează cu rapiditate și eficiență în așa fel încât fiecare cadru medical să se bucure de jobul la care spera. Înscrie-te gratuit pe MEDIjobs, iar noi îți vom aduce cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.
Concluzii
Dacă ai aplicat deja la multe joburi, însă nu ai fost chemat/ă la interviu e foarte posibil să fi realizat necorespunzător CV-ul. Ai o singură pagină la dispoziție pentru a integra toate lucrurile relevante despre tine, ceea ce poate deveni o adevărată provocare. Atenția la detalii este punctul cheie care te va ajuta să definitivezi un CV profesional și ușor de citit. Nu adăuga poze din contexte nepotrivite și recitește documentul pentru a te asigura că nu există greșeli de scriere. Asigură-te că ai completat toate rubricile și revizuiește-ți profilul de social media. E important să transmiți seriozitate, naturalețe și responsabilitate pentru a stârni interesul angajatorilor. De asemenea, renunță la adresa de e-mail veche și răspunde la telefon ori de câte ori primești un apel din partea unui număr străin.
Pentru a eficientiza procesul de angajare e recomandat să alegi MEDIjobs, o platformă dedicată celor care își doresc să activeze în medii de lucru plăcute. Aici vei găsi cu siguranță oferte de nerefuzat.
Găsește-ți din prima jobul la care ai visat dintotdeauna cu ajutorul MEDIjobs! Înscrie-te gratuit pe MEDIjobs, iar noi îți vom aduce cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.
Pasiunea pentru scris și modul în care am ales să mixez curiozitatea pentru domeniul medical și redactare sunt cele care mă fac să vă prezint articole elaborate. Îmbinarea dintre artă și știință este ceea ce definește stilul meu. Vă invit pe toți la lectură plăcută și sper să găsiți informații esențiale în textele mele.