Vaccinul anti-COVID-19 de la Pfizer a primit autorizare definitivă pentru persoanele de peste 16 ani

Vaccinul anti-COVID-19 de la Pfizer a primit autorizare definitivă pentru persoanele de peste 16 ani

Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA a acordat autorizare definitivă vaccinului anti-COVID-19 de la Pfizer, pentru persoanele de peste 16 ani.

Astfel, a devenit primul ser împotriva coronavirusului care primește autorizare definitivă, celelalte vaccinuri anti-COVID, respectiv Moderna (Spikevax), AstraZeneca (Vaxzevria) și Johnson & Johnson, având doar aprobare pentru utilizare de urgență, în contextul pandemiei.

Decizia Administrației pentru Alimente și Medicamente din SUA a venit ca urmare a analizării datelor provenite de la 44.000 de oameni în cadrul procesului de autorizare.

De acum, vaccinul anti-COVID-19 de la Pfizer, care are o eficiență de 91% în prevenirea bolii, va fi vândut sub denumirea de Comirnaty.

În cazul copiilor între 12 și 15 ani, vaccinul Pfizer beneficiază în continuare de autorizare de urgență, până la noi studii.

Citește și: OMS nu susține obligativitatea vaccinării

Este prima dată în istoria Administrației pentru Alimente și Medicamente din SUA când un vaccin primește autorizare definitivă atât de repede.

Autorizarea definitivă vine la aproape patru luni după ce Pfizer-BioNTech a depus o cerere pentru acest lucru.

Studiu România

Datele primului studiu din România privind eficiența vaccinurilor anti-COVID-19, prezentate recent de coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, dr. Valeriu Gheorghiță, arată că vaccinarea cu schemă completă:

  • scade de 14 ori riscul de deces în urma maladiei COVID-19
  • scade de 12 ori riscul de spitalizare și de internare la ATI
  • scade de 10 ori riscul de infecție cu SARS-CoV-2

Vaccinul anti-COVID-19 produs de Pfizer – BioNTech a primit autorizare pentru utilizare de urgență în SUA, pentru persoanele cu vârsta de peste 16 ani în decembrie 2020. Vaccinul se bazează pe noua tehnologie ARN mesager și se administrează intramuscular, în două doze, la interval de 3 săptămâni.

Te-ar putea interesa și: Aproape 70% dintre medicii din România sunt vaccinați împotriva Covid-19

Autorizarea în regim de urgență este acordată în cazul unei crize sanitare cum este cazul pandemiei de COVID-19, însă în momentul în care starea de urgență este declarată încheiată, orice autorizație își pierde valabilitatea.

Ești specialist medical și vrei un loc de muncă mai bine plătit? Înscrie-te gratuit pe MEDIjobs, iar noi îți vom aduce cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment