OMS nu susține obligativitatea vaccinării

OMS nu susține obligativitatea vaccinării

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) nu susţine obligativitatea vaccinării împotriva COVID-19 în niciuna din țări, chiar dacă reprezentanții ONU apără importanța imunizării. Acest răspuns vine ca replică la faptul că unele țări iau în considerare obligativitatea vaccinării pentru cetățeni.

Purtătoarea de cuvânt a OMS, Fadela Chaib a declarat recent într-o conferință de presă citată de Agerpres că ‘‘În general, OMS este împotriva oricărui tip de vaccinare obligatorie”.

Citește și Medicii vor putea ieși la pensie la 67 de ani

Chiar și așa, “este necesar să explicăm populaţiei generale cum funcţionează vaccinurile şi cât de importante sunt”, a continuat ea precizând că vaccinurile sunt doar “unul dintre instrumentele pe care le avem la dispoziţie” pentru a combate pandemia de COVID-19.

Reprezentații OMS au avertizat în repetate rânduri de-a lungul acestui an că măsurile sanitare recomandate încă de la începutul pandemiei trebuie păstrate în continuare și că vaccinurile singure nu ne protejează în totalitate împotriva virusului SARS-COV-2.

Măsurile sanitare recomandate de OMS variază de la utilizarea măştilor până la spălarea frecventă a mâinilor, aerisirea locuinţelor, distanţarea fizică şi evitarea locurilor aglomerate.

Țări precum Germania, Marea Britanie şi SUA au apelat la măsuri de constrângere a cetățenilor în favoarea vaccinării, însă acestea s-au confruntat cu opoziţia unei părţi a populaţiei. 

Te-ar putea interesa și Aproape 70% dintre medicii din România sunt vaccinați împotriva Covid-19

Până în acest moment, au fost administrate în întreaga lume aproximativ 4,4 miliarde de doze de vaccin COVID-19.

Țările cu un procent de vaccinare completă de peste 60% sunt Spania, Franţa, Canada, Marea Britanie sau Germania. La polul opus se află țările subdezvoltate, cu o rata de vaccinare de aproximativ 1%.

Ești specialist medical și vrei un loc de muncă mai bine plătit? Înscrie-te gratuit pe MEDIjobs, iar noi îți vom aduce cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment