Angajații din serviciile de ambulanțe vor avea uniformă nouă

Angajații din serviciile de ambulanțe vor avea uniformă nouă

Ministerul Sănătății va modifica echipamentul de protecție și uniforma de ceremonii pentru personalul de intervenție din serviciile de ambulanțe din țară și din București, deoarece au fost înregistrate nemulțumiri din partea angajaților cu privire la actualele articole vestimentare, aceștia refuzând să le poarte. 

Este nevoie de modificarea specificațiilor uniformei, deoarece cea pe care o poartă în prezent angajații din serviciile de ambulanțe este incomodă, nu este adaptată activității acestora și se degradează într-un timp prea scurt. Astfel, potrivit proiectului de modificare a ordinului, se impun modificări ce au rolul de a crește gradul de rezistență a materialelor la purtare, spălare, temperaturi extreme, și care să reducă refuzul de a fi purtat de către angajați.

„Se are în vedere totodată, posibilitatea sporirii nivelului de responsabilizare a autorității contractante privind calitatea materialelor echipamentelor contractate și mărimilor corespunzătoare fiecărui purtător, evitându-se neconcordanțele înregistrate până în prezent sub aceste aspecte”, se arată în referatul de aprobare

Modificările pe care le prevede proiectul sunt: 

  • Pentru anumite piese din uniformă, cum ar fi șapca de iarnă, se impun modificări, întrucât produsul nu corespunde unei „utilizări facile”, motivat de faptul că este incomodă la purtare din punct de vedere al construcției, al materialului și al construcției cozorocului de iarnă. 
  • La secțiunea privind tricourile din compunerea uniformei, se impune o executare fără interpretări. Se propune ca materialul tricoului să fie o combinație de bumbac și poliester, întrucât în textul inițial este prevăzut doar poliester, „fapt care a dus la refuzul de a fi purtat de către angajați, pe motivul că poliesterul nu oferă un confort la purtare”.
  • Se impun modificări la vesta de vară prin înlocuirea benzilor reflectorizante, întrucât acestea devin casante, deteriorându-se prematur.

Citește și: România va avea două avioane-ambulanță pentru transportul pacienților cu probleme grave

  • Se impune introducerea unui nou articol: Jacheta polar, pentru asigurarea protecției privind vizibilitatea și împotriva variațiilor de temperaturi.
  • Modificări și completări se impun la secțiunea Pantaloni de vară și de iarnă: e nevoie de folosirea materialului stretch, care să ofere mai multă mobilitate și confort în mișcări, precum și înlocuirea benzilor reflectorizante care se degradează rapid. 
  • La secțiunea Jacheta cu benzi retroreflectante: eliminarea fermoarelor mânecilor care să ducă la un confort mai bun la purtare și scăderea prețului de cost, înlocuirea benzilor reflectorizante casante, introducerea unui detaliu constând în glugă impermeabilă pentru intemperiile de sezon primăvară-vară și început de toamnă, înlocuirea materialului bleumarin din prevederile anterioare cu un material DARK 6 U care oferă o vizibilitate ridicată pe timp de noapte sub lumina farurilor, suplimentar față de benzile reflectorizante. 

Iată și un INTERVIU | Boțan Alexandru, asistent medical pe ambulanță și instructor de prim-ajutor

  • Pentru haina exterioară impermeabilă cu benzi retroreflectante și haina interioară pentru sezonul rece se impune introducerea unei haine interioare pentru sezonul rece, devenind un articol cu dublă utilizare de sezon.
  • Se impune modificarea pentru încălțăminte de lucru și protecție (vară-iarnă) cu precizări clare și variante în funcție de sezon și sensibilitatea purtătorului, întrucât confortul încălțămintei este esențial în activitatea personalului din serviciile de ambulanță care desfășoară muncă în teren și program de tură minim 12 ore, dar și pentru a se elimina situațiile întâmpinate până în prezent, de refuz din partea personalului să folosească încălțămintea achiziționată din cauza calității inferioare, care este „similară încălțămintei de șantier, rigidă, incomodă la purtare, atât în mișcare, cât și în conducerea ambulanței”. 

Ești specialist medical și ești în căutarea unui loc de muncă mai bine plătit? Creează-ți un cont aici, iar noi îți prezentăm cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment