Top 5 sfaturi de sarbatori prin care sa te pregatesti pentru Anul Nou

Top 5 sfaturi de sarbatori prin care sa te pregatesti pentru Anul Nou

Odata cu noul an vine si oportunitatea unui nou inceput. Pentru multe cadre medicale, acest lucru poate insemna sa-ti schimbi stilul de viata, sa iti regandesti planul de cariera sau sa aduci cateva imbunatatiri la ceea ce ai deja. Pentru medicii dedicati, rezolutiile care imbunatatesc practica medicala si ingrijirea pacientului pot fi foarte importante.

La fel pentru orice lucru din viata, pregatirea este esentiala pentru a obtine ceea ce iti doresti, de aceea este bine ca in timpul sarbatorilor sa te pregati de activitatile din noul an si sa iti faci o lista cu principalele rezolutii. 

Iata 5 sfaturi care te vor ajuta sa iti regandesti rezolutiile pentru anul nou daca esti medic:

1. Inconjoara-te de oameni care iti sustin rezolutiile 

In aceasta perioada, concentreaza-te pe petrecerea timpului cu oamenii potriviti pentru a-ti face rezolutiile pentru anul 2024. Acestia ar trebui sa fie oamenii care te inspira si, mai important, care te ajuta cu sfaturi.

Multi medici folosesc aceste rezolutii pentru a-si reorienta eforturile pentru initiative semnificative. Sub pretextul rezolutiei unui nou an, unele cadre medicale profita de ocazie pentru a le reaminti colegilor de eforturile care trebuie realizate in beneficiul pacientilor si al ingrijirii lor. 

2. Lucreaza la comunicarea cu pacientii

In esenta, acest lucru include importanta comunicarii dintre medic si pacient, astfel incat pacientii sa simta ca pot petrece timp de calitate cu un medic care ii asculta si ii intelege. 

In acest sens, un tip de rezolutie ar putea fi imbunatarirea comunicarii cu pacientii. Pentru acest lucru medicii folosesc discutii motivationale pentru a indemna si ajuta pacientii care sunt gata sa se vindece. Aceasta incepe cu implementarea unei singure modificari si apoi crearea impulsului de acolo, astfel incat pacientii sa nu se simta coplesiti. Daca sunt pregatiti si motivati din interior, va aparea o schimbare pozitiva si este mai putin probabil sa fie temporara.

Descopera 7 documentare medicale numai bune de vizionat în vacanța de sărbători

3. Imprieteneste-te cu tehnologia

O dorinta rasunatoare din partea medicilor de pretutindeni este sa piarda mai putin timp cu partea administrativa care presupune intelegerea si folosirea tehnologiei. De multe ori, aceasta poate ingreuna extragerea datelor si, in loc sa creasca timpul petrecut cu pacientii, aceasta distrage atentia. Medicii isi fac propriile rezolutii pentru a impune imbunatatiri ale sistemului pentru a-l face mai functional, astfel incat sa sprijine ingrijirea si siguranta pacientului.

Din aceasta cauza, multe cadre medicale se gandesc la implementarea telemedicinei, aflata pe lista de rezolutie a noului an. Aceasta solutie poate creste accesul si reduce costurile de asistenta medicala, deoarece previne vizitele costisitoare de urgenta si imbunatateste ingrijirea. Pacientii din mediul rural, cei cu afectiuni cronice de sanatate, persoanele cu dizabilitati pot lua legatura mai usor cu medicii. Specialistii sustin ca telemedicina reduce timpul de asteptare si acorda ingrijiri celor care nu pot ajunge la medic atat de usor. 

4. Cauta echilibrul munca-viata

Lipsa unui echilibru intre viata profesionala si cea personala poate fi o sursa de nemultumire pentru cariera aleasa. Este, de asemenea, o rezolutie pe care multi medici doresc sa o faca pentru noul an. Poate lua forma unei dorinte de a avea mai mult timp liber, pentru propria persoana sau pentru familie. Este important sa te reconectezi cu cei dragi si sa mentii legaturi umane esentiale.

5. Ai mai multa grija de tine

Unele rezolutii sunt implicite. Astfel, pentru a avea un stil de viata sanatos, este important sa ai timp pentru tine. In primul rand, mediteaza, gandeste-te la tot ceea ce ai si ce ti-ai dori sa schimbi pentru a atinge obiectivele propuse. Nu uita de odihna, este esentiala pentru o viata sanatoasa. Cadrele medicale pierd multe nopti in spital, alaturi de pacienti, de aceea, in timpul liber, este bine sa acorde timp si odihnei. 

Un stil de viata sanatos inseamna o hrana nutritiva. Chiar daca perioada sarbatorilor de iarna inseamna un rasfat culinar, este bine sa-ti pastrezi limitele pentru a ramane sanatos si energizat in noul an.

Aceste rezolutii pot fi consolidate, promovate si sustinute nu numai de medici, ci de o retea larga de cadre medicale. Sunt rezolutii demne de succes care te vor ajuta sa ai un an mai bun si sa fii mai implinit.

Ești specialist medical și vrei un loc de muncă mai bine plătit? Înscrie-te gratuit pe MEDIjobs, iar noi îți vom aduce cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

Mihaela Badiceanu

Iubeste să scrie. Pasiunea ei pentru scris se datorează și dorinței de a cunoaște și înțelege cât mai multe domenii, în special cel medical. Face acest lucru pentru a le oferi informații utile celor din jur, fapt ce îi oferă o satisfacție enormă. Motto-ul ei este „Dăruind vei dobândi” (Steinhardt).

Facebook Comment