7 documentare medicale numai bune de vizionat în vacanța de sărbători

7 documentare medicale numai bune de vizionat în vacanța de sărbători

Dacă ai avut noroc și nu ai nimerit de gardă în perioada sărbătorilor, ai la dispoziție câteva zile libere pe care să le petreci alături de familie și prieteni. Sigur o mare parte din timp va fi petrecută în fața televizorului, vizionând pentru a n-a oară “Singur acasă” sau alte filme cu tematică de Crăciun.

Nu trebuie să uiți complet de muncă, poți dedica o seară pentru documentare medicale. Nu doar că vei învăța lucruri noi, dar cel mai probabil vei empatiza mai mult cu personajele respective deoarece este vorba despre același domeniu.

Iată câteva documentare medicale de care te poți bucura de sărbători:

1. Code Black

Documentarul Code Black prezintă viețile unor tineri rezidenți care lucrează în secția de urgențe a spitalului din Los Angeles. Totul începe cu o scenă dintr-o cameră mică unde sunt înghesuiți doctori, asistente și pacienți răniți grav, numită “C-Booth”.

Deși este clar haos, se vede că personalul spitalului este calm și lucrează bine în echipă. Vei afla în timpul filmului cum este viața doctorilor în camera “C-Booth” și mai ales, de ce au ales să profeseze în domeniul medical

Citește și: 4 moduri de a te reincarca cu energie pozitiva in zilele libere

2. 24 Hours in A&E

Acest documentar prezintă tot munca într-o secție de urgențe. De data asta, acțiunea are loc într-un spital din centrul Londrei, unde pot fi întâlnite cazuri diferite, de la accidente în trafic la infarct.

Fiecare poveste este spusă pe larg, sunt filmați atât pacienții, cât și familia și cei apropiați. Acest film scoate în evidență modul în care oamenii reacționează în situații critice, când viața cuiva depinde de ei.

3. The English Surgeon

Documentarul este filmat într-un spital din Ucraina, unde neurologul Henry Marsh lucrează alături de medicul Igor Kurilets în condiții precare și fără echipamentul necesar. În film este prezentată și înlăturarea unei tumori de pe creier, operațiune foarte riscantă având în vedere lipsa dotărilor.

4. Miss Sharon Jones!

Miss Sharon Jones! este un documentar excelent, care îți permite să vezi cum este cu adevărat viața unei persoane care suferă de cancer. Este vorba despre cântăreața americană Sharon Jones, care a fost diagnosticată în 2013 și modul în care boala a afectat-o nu doar pe ea, ci și pe toți din jurul ei.

5. An Hour To Save Your Life

Modul în care un pacient este tratat în prima oră după ce a fost rănit are o influență foarte mare asupra șanselor de recuperare ale celui suferind. Exact aceasta este ideea documentarului produs de BBC.

6. One Born Every Minute

Dacă ești doctor sau asistent pe secția obstetrica ginecologie, acesta este documentarul potrivit pentru tine. Filmul prezintă realitatea și riscurile la care sunt expuse mamele și moașele din Regatul Unit.

Citește și: Cum să profiți la maximum de drumul spre muncă (cu exemple)

7. Forgotten Plague

Documentarul Forgotten Plague este despre cei care suferă de sindromul de oboseală cronică, o boală mai puțin cunoscută, care nu este recunoscută în toate comunitățile medicale. Pacienții pun presiune pe specialiști pentru a face mai multe cercetări pe acest subiect.

Serile tale de film pot fi mai utile dacă alegi să te uiți la documentare medicale. Astfel, în doar câteva ore poți învăța lucruri noi din diferite subdomenii ale medicinei. Nu vei regreta vizionarea niciunui film din lista de mai sus.

Ești specialist medical și vrei un loc de muncă mai bine plătit? Înscrie-te gratuit pe MEDIjobs, iar noi îți vom aduce cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

Otilia Dobos

Otilia Doboș crede că învățatul nu se oprește la școală, ci trebuie să continue pe tot parcursul vieții. Cu un background în Jurnalism, a ales să scrie pentru a împărtăși cititorilor informații relevante, prin articole atractive și bine documentate.

Facebook Comment