Stimulent de risc pentru angajații care au îngrijit pacienții Covid-19. CNAS anunță semnarea proiectului

Stimulent de risc pentru angajații care au îngrijit pacienții Covid-19. CNAS anunță semnarea proiectului

Stimulentul de risc, în valoare de 2.500 lei brut pe lună va fi din nou acordat tuturor cadrelor medicale care au lucrat direct cu pacienții confirmați cu Covid-19. Casa Națională de Asigurări de Sănătate anunță semnarea unui contract de finanțare pentru a susține personalul sanitar implicat direct în tot ce înseamnă activitatea de diagnosticare și îngrijire a pacienților infectați cu virusul SARS-CoV2.

Este vorba despre un contract semnat în cadrul Programului Operațional Capital Uman (POCU) și are drept scop susținerea cadrelor medicale și a angajaților din laboratoare, ambulatorii sau farmacii, care au fost implicate direct în transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea și tratamentul pacienților confirmați cu virusul. Valoarea totală a proiectului este de peste 230.000.000 lei, iar suma reprezintă finanțare nerambursabilă în proporție de 100%. 

Citește și Proiect adoptat: Mai multe cabinete medicale la țară. Medicii de familie critică noua lege

Potrivit unei informări transmise de reprezentanții Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), „prin acest proiect se vor rambursa cheltuielile efectuate cu plata stimulentelor de risc, în cuantum de 2.500 lei brut pe lună, care au fost acordate pe perioada stării de urgență”. 

Sunt încadrate aici mai multe categorii de angajați din următoarele unități medicale: personalul de specialitate medico – sanitar şi auxiliar sanitar, (inclusiv personalul de specialitate din structurile paraclinice, medico-sanitare și personalul paramedical), personalul din cabinetele medicilor de familie, laboratoarele de analize medicale, laboratoarele de imagistică medicală, ambulatoriile de specialitate şi cabinetele stomatologice (indiferent de forma de organizare a acestor cabinete), personalul din farmaciile comunitare. 

Te-ar putea interesa și Președintele Colegiului Medicilor: Nu avem deficit de medici, problema e că sunt concentrați în câteva județe

De asemenea, vor primi stimulente de risc și furnizorii de servicii medicale aflaţi în contract cu casele de asigurări de sănătate și care au avut în evidenţă sau sub tratament pacienţi suspecţi sau confirmaţi cu COVID-19. Sunt eligibili și angajații care au fost confirmați cu virusul SARS-COV2 în urma activității care a presupus transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea şi tratamentul pacienților diagnosticați cu COVID 19.

Proiectul va fi derulat până la mijlocul lunii noiembrie 2022. 

Ești specialist medical și vrei un loc de muncă mai bine plătit? Înscrie-te gratuit pe MEDIjobs, iar noi îți vom aduce cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment