La Cluj se va construi singurul Centru de Patologie Vasculo-Cerebrală și Neurochirurgie din Nord-Vest

La Cluj se va construi singurul Centru de Patologie Vasculo-Cerebrală și Neurochirurgie din Nord-Vest

În județul Cluj va fi construit singurul Centru de Patologie Vasculo-Cerebrală și Neurochirurgie din regiunea de Nord-Vest a României. Mii de pacienți ar putea fi îngrijiți anual în acest centru amplu. Anunțul a fost făcut recent de Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj. 

Potrivit unei informări transmise de Alin Tișe, acest centru de elită va întruni toate cerințele impuse de patologia vasculară și neurochirurgicală. De asemenea, centrul va răspunde și exigențelor unei asistențe medicale de calitate. 

Consiliul Județean Cluj a transmis Ministerului Fondurilor Europene propunerea de includere a proiectului de edificare a Centrului Regional de Patologie Vasculo-Cerebrală și Neurochirurgie în lista celor care vor fi finanțate cu fonduri nerambursabile prin Planul Național de Relansare și Reziliență”, se arată în informarea menționată.

Citește și General Maior Dr. Ionel Oprea urmărește dezvoltarea sistemul de sănătate în perioada 2021-2027

Acest Centru urmează să fie realizat prin transformarea aproape în totalitate a unei clădiri actuale. Concret, Clinica de Medicina Muncii și Boli Profesionale va fi renovată și recompartimentată. Este, de asemenea, prevăzută construcția unui pavilion nou, ce va fi conectat pe toate nivelurile cu actuala clădire. 

La finalizarea proiectului, în aceste clădiri va fi relocată Clinica de Neurochirurgie a Spitalului Județean Cluj, cea care funcționează în prezent în altă zonă, pe strada Victor Babeș. Ambele clădiri se află în proprietatea Consiliului Județean și în administrarea Spitalului Județean. Execuția proiectului va dura 18 luni, din momentul demarării investiției, arată o estimare a autorităților. 

Odată finalizat proiectul, edificiul medical cu regim de înălțime D+P+4E va asigura, în cele mai bune condiții, tratamentul complex, neurochirurgical și endovascular, pentru aproximativ 3.500 de pacienți/an”, a explicat Tișe. 

Costul total al investiției este de aproximativ 45 de milioane de euro. Centrul va deservi regiunea de Nord-Vest a țării, deoarece în prezent nu există un astfel de complex unitar de tratament pentru patologia vasculară cerebrală. 

Citește și Pandemic Controller, platforma prin care medicii de familie monitorizează pacienții Covid-19

În același timp, condițiile și dotările existente în prezent în Clinica de Neurochirurgie din Cluj nu permit dezvoltarea unui amplu centru de tratament complex al accidentelor vasculare cerebrale. Clădirea a fost inaugurată în 1903 și, chiar dacă a fost renovată și reabilitată de-a lungul anilor, nu este adecvată pentru un asemenea proiect. 

Ești specialist medical și ești în căutarea unui loc de muncă? Creează-ți un cont aici, iar noi îți prezentăm cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România. 

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment