C.E. propune măsuri pentru întâmpinarea unui nou val pandemic. Sfaturi pentru spitale și autorități

C.E. propune măsuri pentru întâmpinarea unui nou val pandemic. Sfaturi pentru spitale și autorități

Comisia Europeană propune statelor membre un set de mai mulți pași pentru a trece cu mai multă ușurință peste actuala pandemie, dar și pentru a gestiona mai bine următoarea etapă. Sunt vizate propuneri privind informarea, vaccinarea și investiri în sistemul de sănătate. 

În acest sens, reprezentanții europeni sfătuiesc statele, dar și unitățile sanitare din interiorul acestora, să ia măsurile necesare înainte de venirea toamnei, pentru a fi pregătiți și vigilenți în ce privește sănătatea publică. 

„Nivelurile actuale mai mici ale numărului de cazuri de COVID-19 oferă statelor membre oportunitatea de a-și consolida supravegherea, sistemele de sănătate și pregătirea generală pentru pandemii”, transmite Comisia Europeană. 

Citește și Măsuri pentru act medical de calitate: medici și manageri de spitale, evaluați după reclamațiile pacienților

Astfel, în mod particular, organismul european recomandă spitalelor și autorităților următoarele: 

  • Să investească mai mult în redresarea sistemelor de sănătate
  • Să evalueze impactul mai larg al pandemiei asupra sănătății, inclusiv asupra sănătății mintale, dar și asupra întârzierilor în acordarea tratamentelor și a îngrijirilor
  • Intensificarea administrării dozelor de vaccin, având în vedere circulația simultană a virusurilor SARS-CoV2 și al gripei sezoniere
  • Instituirea unor sisteme de supraveghere care să nu se mai bazeze pe identificarea și raportarea cazurilor de Covid-19, ci pe obținerea unor estimări reprezentative
  • Continuarea testării și a secvențierii țintite a unui număr de eșantioane care să fie suficient pentru a estima cu precizie circulația variantelor de virus, dar și pentru a depista noile variante
  • Aplicarea normelor coordonate la nivelul UE pentru a asigura libera deplasare în condiții de siguranță
  • Sprijinirea dezvoltării următoarei generații de vaccinuri și mijloace terapeutice 
  • Intensificarea colaborărilor împotriva informării incorecte și a dezinformării cu privire la vaccinurile anti-Covid19
  • Promovarea solidarității și îmbunătățirea guvernanței la nivel internațional

Te-ar putea interesa și Proiect: Managerii spitalelor publice vor fi evaluați până la 31 mai 2022

În ce privește acțiunile Comisiei, sunt avute în vedere unele care să accelereze digitalizarea în sănătate.

„Pe termen mediu și lung se vizează consolidarea în continuare a pregătirii pentru pandemii și consolidarea coordonării răspunsului între statele membre, precum și la nivel mondial, punerea în aplicare a propunerilor privind Uniunea europeană a sănătății, abordarea impactului mai larg al pandemiei asupra sănătății, incluzând „COVID-19 de lungă durată” și impactul asupra sănătății mintale, precum și accelerarea digitalizării în domeniul sănătății”, mai transmite sursa citată. 

Angajezi specialiști medicali? Creează un profil de companie aici, spune-ne ce posturi libere ai, iar noi te conectăm cu candidați calificați.

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment