Peste 3000 de cabinete medicale din domeniul rural vor fi dotate la standarde europene

Peste 3000 de cabinete medicale din domeniul rural vor fi dotate la standarde europene

Peste 3.000 de cabinete de medicina familiei vor fi modernizate, renovate și dotate la standarde europene până în luna iunie 2023. Subiectul a fost dezbătut în cadrul unei videoconferințe organizată de Ministerul Sănătăţii care a avut ca temă Planul Național de Redresare și Reziliență – Componenta C12 – Investiția I1 Dezvoltarea infrastructurii prespitalicești – subinvestiția I1.1 Cabinete ale medicilor de familie sau asocieri de cabinete de asistență medicală primară.

Citește și Alexandru Rafila detaliază măsurile de relaxare aplicate din 9 martie

Reprezentantul Ministerului Sănătății, Bogdan Sticlosu, a prezentat principalele direcții de investiții pentru cele peste 3000 de cabinete de medicina familiei. Cabinetele vor fi renovate și dotate cu echipamente medicale prin fonduri din PNRR. Prioritate vor avea cabinetele din mediul rural și zonele defavorizate, precum și asocierile de cabinete. Ministerul va stabili criteriile de selecție în săptămânile următoare împreună cu Comisia Europeană, iar apelurile pentru proiecte sunt planificate pentru lansare până la finalul lunii iunie 2022.

FNPMF și-a exprimat încă o dată susținerea pentru Ministerul Sănătății în implementarea PNRR, punând la dispoziția echipei PNRR din cadrul ministerului toate informațiile și datele pe care   Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie le deține despre infrastructura cabinetelor, situația juridică a spațiilor cabinetelor, exemple de bună practică din alte proiecte de renovare și dotare a cabinetelor de medicina familiei, dar și nevoile percepute de medicii de familie pentru renovarea și dotarea cabinetelor, așa cum au fost exprimate în chestionarele realizate în ultimii ani de FNPMF.

Te-ar putea interesa și Cum ar putea fi afectați pacienții medicilor de familie după ridicarea restricțiilor covid

Apreciem dialogul continuu pe tema PNRR al MinisteruluI Sănătății cu FNPMF. Avem convingerea că subinvestiția I 1.1. va fi un succes, deoarece medicii de familie au fost consultați încă din primele etape ale elaborării planului, iar colaborarea continuă și în faza de implementare a PNRR, în care ne aflăm în prezent. Pacienții români merită și vor avea acces până la mijlocul anului viitor în peste 3000 de cabinete de medicina familiei modernizate, renovate și dotate la standarde europene. Sperăm ca aceste investiții în medicina familiei să fie doar începutul și să atragă tinerii medici către specialitatea cea mai frumoasă și complexă dintre toate specialitățile medicale”, a declarat dr. Raluca Zoițanu, președinte FNPMF.

Ești specialist medical și vrei un loc de muncă mai bine plătit? Înscrie-te gratuit pe MEDIjobs, iar noi îți vom aduce cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment