România este campioană mondială la acordarea primului-ajutor avansat în traumă

România este campioană mondială la acordarea primului-ajutor avansat în traumă

România are cea mai bună echipă la acordarea de prim-ajutor avansat în traumă. O echipă a Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov a obținut primul loc la proba de prim-ajutor la competiția „World Rescue Challenge 2022”, organizată la Luxemburg. 

Plt. adj. Lucian Tătaru,  plt. adj. Cristian Botnarenco și plt. maj. Valentin Cimpoeru sunt cei trei pompieri din cadrul ISUBIF care au dus România pe podium la concursul derulat zilele acestea. Chiar luni noapte, echipa a revenit în România cu trofeul și au fost întâmpinați de colegi la aeroport. 

Citește și Președintele Colegiului Medicilor: Nu avem deficit de medici, problema e că sunt concentrați în câteva județe

În cadrul concursului din Luxemburg, pompierii și-au pus în practică abilitățile în ce privește acordarea primului-ajutor și tehnica de descarcerare a victimelor unui accident. Astfel, echipa ISUBIF a triumfat la competiție, clasându-se pe primul loc la proba de prim-ajutor, secțiunile „General” și „Complex”. 

Sursa foto: World Rescue Challenge

Fiecare echipă participantă a primit un scenariu dificil din partea organizatorilor, care a presupus, de asemenea, și o bună colaborare între cei trei paramedici. Obiectivul probei „Traumă” a fost aceea de a ajuta, de asemenea, pompierii și salvatorii, să își dezvolte și mai mult abilitățile, pentru a face față cu succes tuturor situațiilor ce pot surveni pe teren, atunci când sunt solicitați pentru intervenții.

Echipele participante (constituite din pompieri și salvatori) au fost evaluați de comisie în privința aptitudinilor de acordare a primului-ajutor într-un timp limitat (2 minute), în baza unui scenariu bine pus la punct. Aceștia au parcurs mai mulți pași în ce privește evaluarea și tratarea răniților care prezentau răni ce le puteau pune în pericol viața (fracturi, hemoragie majoră, fracturi lombare sau pelviene etc.

Misiunea „World Rescue” este aceea de a întări și promova abilitățile salvatorilor, care le vor permite să facă față mult mai ușor situațiilor de la o intervenție, până la sosirea celorlalte echipe medicale. 

Te-ar putea interesa și Rafila le atrage atenția medicilor: Comportamentul uman lipsește, tratăm pacienții într-un mod distant

Din partea României, au participat cinci echipe din ISU Mureș, ISU București-Ilfov, ISU Dâmbovița și ISU Vâlcea.  Acestea au concurat cu salvatori din alte 15 țări (Africa de Sud, Australia, Austria, Belgia, Brazilia, Cehia, Franța, Germania, Irlanda, Luxemburg, Marea Britanic. Portugalia, Spania. Statele Unite ale Americii și Taiwan).

Ești specialist medical și vrei un loc de muncă mai bine plătit? Înscrie-te gratuit pe MEDIjobs, iar noi îți vom aduce cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment