Rectificare bugetară: Ministerul Sănătății primește cei mai mulți bani

Rectificare bugetară: Ministerul Sănătății primește cei mai mulți bani

Guvernul a pregătit un proiect de rectificare bugetară. Draftul, care va fi discutat înainte de a fi aprobat de Guvern, este unul pozitiv, deoarece majoritatea ministerelor primesc bani în plus la buget. Ministerul Sănătății este instituția care primește cei mai mulți bani de la stat, potrivit documentului, și asta deoarece are, în plină pandemie, o activitate intensă ce necesită susținere financiară. 

Astfel, instituția condusă de Ioana Mihăilă va primi peste 3,5 miliarde de lei. Asta înseamnă că bugetul pe anul 2021 va fi de peste 21 de miliarde de lei (la începutul anului, avea prevăzută suma de peste 17 miliarde de lei).

Citește și Regulamentul CMR de organizare a Fondului de Solidaritate a Medicilor, publicat în M.O.

Mai departe, Ministerul Finanțelor are prevăzută suma de peste 3 miliarde de lei, iar Dezvoltarea va primi peste 1,8 miliarde de lei. La polul opus, sunt tăiați bani de la Ministerul Muncii, de la Curtea de Conturi și de la Senatul României.

În briefingul de presă susținut după ședința de Guvern, premierul Florin Cîțu a spus că se așteaptă de la miniștri să folosească fondurile cu responsabilitate, deoarece cetățenii trebuie să știe că Executivul nu își bate joc de banii lor. 

Nu ne batem joc de banii românilor. Cine nu a cheltuit banii până acum trebuie să vină cu explicații foarte bune pentru că nu putem să alocăm resurse în buget și să le ținem acolo degeaba. Sunt ministere unde avem proiecte cu execuție zero”, a adăugat Florin Cîțu.

Acesta a refuzat, însă, să spună unde a fost execuție zero. De menționat este că documentul ar putea fi votat în luna august. În același timp, pe site-ul Ministerului Sănătății a fost publicat proiectul prin care este suplimentat bugetul instituției cu suma de 10 milioane de lei.

Potrivit documentului, suma este destinată programelor naționale de sănătate publică. Astfel, cu ajutorul acestor bani va fi asigurată continuitatea vaccinării copiilor eligibili conform Calendarului național.

Te-ar putea interesa și Guvernul a aprobat alte 7 medicamente de care beneficiază persoanele asigurate

Reglementarea va avea un impact social pozitiv, prin asigurarea prevenirii îmbolnăvirilor copiilor cu vârste cuprinse între 1 – 14 ani și evitarea apariției unor focare de îmbolnăvire în rândul acestora”, se arată în nota de fundamentare a proiectului. 

Ești specialist medical și vrei un loc de muncă mai bine plătit? Înscrie-te gratuit pe MEDIjobs, iar noi îți vom aduce cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment