Medicii, asistenții medicali și angajații din sistemul de sănătate sunt cei care au prioritate la vaccinare în aproape toate statele puternic afectate de numărul mare de cazuri de coronavirus.
Săptămâna trecută, a fost vaccinat primul american cu serul anti-Covid de la Pfizer-BioNTech. Sara Lindsay este asistent medical la secția de Terapie Intensivă dintr-un centru medical din Queens, New York. Serul a fost administrat de un medic.
„Nu mi-este teamă. Am încredere în știință. Profesia mea are rădăcinile în știință. Am încredere în știință, însă nu am încredere în Covid-19, pentru că nu știu cum mă va afecta pe mine și pe ceilalți din jurul meu, pentru că aș putea să răspândesc virusul”, a spus Sara, potrivit CNN.
Citește și Ce au învățat specialiștii medicali în urma pandemiei din 2020?
România va începe vaccinarea anti-Covid19 cel mai probabil în data de 27 decembrie. Într-o ședință de la începutul lunii decembrie, echipa din campania de vaccinare a avut o ședință pentru a identifica numărul centrelor în care poate fi administrat serul.
La acel moment, au fost identificate 352 de centre fixe pentru vaccinarea personalului medical și a celui medico-social, 663 de centre fixe și 78 centre mobile pentru vaccinarea celorlalte categorii ale populației. Numărul acesta va fi adaptat în funcție de nevoi.
România va primi, la finele lunii decembrie, vaccinul BioNTech și Pfizer. Centrul Național de primire și stocare al dozelor de vaccin primite este Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” din București. Dozele de vaccin alocate primei tranșe “simbolice” vor fi alocate pentru vaccinarea personalului medical din cele 10 unități medicale de fază I.
Citește și Strategia națională de vaccinare împotriva Covid-19: Cine are prioritate și care sunt etapele campaniei
Cele 10 spitale în care va ajunge vaccinul, în primă fază, sunt:
1. Brașov – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase
2. București – Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș“
3. București – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Dr. Victor Babeș“ (inclusiv secția externă modulară Pipera)
4. Cluj – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, Cluj-Napoca
5. Constanța- Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, Constanța
6. Dolj – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș“, Craiova
7. Iași – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase
8. Maramureș – Spitalul de Pneumoftiziologie „Dr Nicolae Rușdea”, Baia Mare
9. Suceava – Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou“ Suceava
10. Timiș – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș“, Timișoara (inclusiv secția exterioară a acestui spital – secția clinică de recuperare cardiovasculară – din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare Timișoara).
5.000 de persoane vor fi vaccinate în această „tranșă simbolică”.
„Deci, va fi o tranșă simbolică pentru începerea simbolică a vaccinării. 10.000 de doze ajung pentru 5.000 de persoane. Următoarea tranșă este așteptată în ianuarie și ea va fi folosită în principal pentru a vaccina tot personalul medical, inclusiv din azilele de bătrâni și așa mai departe și persoanele care fac parte din grupele cu risc mare, dar campania este bine pregătită”, anunța președintele Klaus Iohannis la jumătatea lunii decembrie.
Citește și Impactul pandemiei de COVID-19 asupra locurilor de muncă. Predicții 2021 pentru Sistemul Medical
Ești asistent medical și ești în căutarea unui loc de muncă? Creează-ți un cont aici, iar noi îți prezentăm cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.
MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc.
Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.