Polițele de malpraxis de la Euroins au expirat la data de 8 decembrie

Polițele de malpraxis de la Euroins au expirat la data de 8 decembrie

Medicii care dețin polițe de asigurare pentru malpraxis eliberate de Euroins, societate intrată în faliment, trebuie să ia măsuri pentru a o înlocui, deoarece începând cu data de 8 decembrie, acestea nu mai sunt valabile (ultima zi de valabilitate este 7 decembrie). Pentru a putea profesa, medicii sunt obligați să încheie o astfel de asigurare de răspundere civilă profesională. 

Concret, polițele de malpraxis, precum și alte tipuri de polițe (de locuințe, de sănătate etc.) încheiate cu societatea Euroins, care ar fi trebuit să expire în luna septembrie încetează de drept în data de 8 decembrie. Compania de asigurări Euroins a intrat în faliment începând din această vară. 

Măsura este cuprinsă în Ordonanța de Urgență nr. 71/2023 și a fost adoptată având în vedere „contextul economic actual caracterizat de inflaţie încă ridicată care generează dificultăţi financiare atât populaţiei, cât şi operatorilor economici care au obligaţia de a încheia asigurarea RCA, situaţie care are potenţialul să favorizeze o tendinţă de amânare a deciziei de încheiere de noi contracte RCA cu alte societăţi de asigurare care îşi desfăşoară activitatea în România”.

Citește și articolul: MEDIC | Ce faci dacă ești acuzat de malpraxis?

De altfel, inclusiv Colegiul Medicilor din România a lansat un anunț pe pagina oficială de Facebook, în care anunță profesioniștii că trebuie să ia măsuri pentru a-și înlocui asigurarea de malpraxis. 

„Reamintim faptul că, în conformitate cu OUG 71/2023, în data de 8 decembrie, nu vor mai fi valabile polițele Euroins. Ca atare, medicii care se află în această situație trebuie să își înlocuiască polița de asigurare, începând cu data de 8 decembrie 2023”, se arată în mesajul Colegiului Medicilor. 

Medicii sunt obligați prin lege să încheie o asigurare de maplraxis (Legea 95/2006), aceasta fiind o asigurare de răspundere civilă profesională, care are rolul de a-i proteja de consecințele de ordin financiar ce pot interveni în cazul unei erori medicale. Astfel, asigurarea acoperă despăgubirile. 

Ești medic și vrei un loc de muncă mai bine plătit? Înscrie-te gratuit pe MEDIjobs, iar noi îți vom aduce cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment