Ministerul Sănătăţii verifică legalitatea unor adeverinţe emise pentru personalul medical

Ministerul Sănătăţii verifică legalitatea unor adeverinţe emise pentru personalul medical

Potrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul Ministerului Sănătății, mai multe sesizări au fost semnalate cu privire la modul de eliberare a unor adeverințe medicale din două unități sanitare.

Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății a solicitat reprezentanților corpului de control să verifice modul de eliberare, precum și legalitatea unor adeverințe medicale emise pentru personalul medical. Acestea aveau în vedere exceptarea de la efectuarea gărzilor și scutirea de la acordarea asistenței medicale pacienților infectați cu SARS-CoV-2.

Decizia a fost luată după ce Ministerul Sănătății a primit mai multe sesizări privind existența unui număr de 12 cazuri semnalate în două unități sanitare.

Citește și: România cere sprijin internațional pentru gestionarea crizei sanitare

Ministrul Sănătății critică dur incidentul 

„Am luat decizia de a trimite corpul de control pentru verificări din respect pentru personalul medical aflat în linia întâi, dar și pentru pacienții care așteaptă din partea noastră corectitudine și profesionalism. Nu se poate ca unii să muncească de luni întregi fără oprire și alții să se sustragă nejustificat. Vom trimite astfel de controale la toate sesizările pe care le vom primi până oamenii vor înțelege că trebuie să își facă datoria”, a susținut Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății.

Ești specialist medical și vrei un loc de muncă mai bine plătit? Înscrie-te gratuit pe MEDIjobs, iar noi îți vom aduce cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment