Alexandru Rafila: Căutăm o soluție să înceapă testarea personalului medical când intră la serviciu

Alexandru Rafila: Căutăm o soluție să înceapă testarea personalului medical când intră la serviciu

Personalul medical ar putea fi testat în fiecare zi, înainte să intre în tura din spital, pentru a fi prevenite focarele de Covid-19 din unitățile sanitare. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că  în prezent este căutată o soluție pentru a organiza testarea sistematică a angajaților din spitale atunci când vin la serviciu. 

În prezent, sunt deja unități spitalicești în România care testează personalul la intrarea în tură, dar Alexandru Rafila a subliniat că această procedură ar trebui extinsă la nivelul întregii țări. Prin procedură, este protejat personalul medical, dar sunt protejați și pacienții, care beneficiază de asistența medicală. 

„Un lucru pe care vrem să-l facem imediat este să găsim o soluţie încât la nivelul unităţilor medicale, personalul medical, atunci când intră în activitate, să poată să beneficieze de testare, pentru că au apărut focare şi în rândul personalului medical în câteva spitale din ţară. Și vă daţi seama că punerea în pericol a personalului medical, – nu neapărat prin gravitate, ci prin imposibilitatea de a merge la serviciu – poate să afecteze şi asistenţa medicală acordată diferitelor categorii de pacienţi”, a declarat ministrul Sănătății, într-o conferință de presă.

Citește și Peste 3.800 de medici de familie au încheiat contracte pentru a testa pacienții în cabinete

Rafila a subliniat că în prezent nu ne confruntăm cu „situații alarmante”. În același timp, ministrul a mai afirmat că testarea ar trebui efectuată și pentru cadrele medicale care s-au vaccinat. 

„O să căutăm rapid o soluţie încât, în zilele următoare, să înceapă testarea sistematică a personalului medical, când intră în serviciu. (…) O să discutăm şi cu colegii de la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, să vedem dacă există disponibilitate de teste şi pentru spitalele care nu au astfel de teste”, a mai explicat sursa citată.

Potrivit lui Rafila, un test antigenic ar costa în jur de 10 lei, de aceea se încearcă identificarea unei soluții ca toate spitalele să dispună de teste pentru a verifica zilnic angajații. 

Ești specialist medical și vrei un loc de muncă mai bine plătit? Înscrie-te gratuit pe MEDIjobs, iar noi îți vom aduce cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment