Arafat, despre valul 5 al pandemiei: Problema este că personalul medical se îmbolnăveşte în masă

Arafat, despre valul 5 al pandemiei: Problema este că personalul medical se îmbolnăveşte în masă

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), a semnalat că, pe lângă numărul mare de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 în al cincilea val al pandemiei, o mare problemă este reprezentată și de faptul că personalul medical începe să se îmbolnăvească și el de COVID. 

Raed Arafat, despre personalul medical din spitale

Problema a doua a acestui val este problema resursei umane care se îmbolnăveşte în masă şi ajunge la izolare. Canada nu degeaba a chemat medicii pozitivi înapoi, la lucru, pentru că, atunci când ţi se îmbolnăvesc zece medici, asistenţi într-o secţie, secţia asta devine inoperabilă, adică nu mai ai oameni în ea. (…) Noi astăzi am avut în unele sectoare, câte cinci de aici, cinci de acolo, care au plecat în izolare”, a transmis Raed Arafat, într-o emisiune la B1 Tv. 

Citește și 2021, anul cu cei mai puțini medici plecați în afară

Șeful departamentului de urgență a precizat că unele ramuri ale economiei pot fi “impactate” nu prin măsurile restrictive, ci din cauza numărului mare de angajaţi care ajung să fie izolaţi din cauza faptului că sunt contacţi ai unor persoane bolnave. 

Numărul mare de cazuri Covid-19 va pune presiune pe medicii de familie

Dacă creşte numărul foarte mult, presiunea va fi pe întregul sector: va fi pe medicii de familie, va fi pe ambulatoriu”, a mai afirmat Raed Arafat. Medicul a subliniat că „testul PCR rămâne cel sfânt, care poate să confirme o infecţie pe varianta Omicron”, și a reamintit că testele antigen rapide pot fi fals negative.

În acest context, medicul le-a recomandat celor care au simptome ale bolii să „stea acasă” până când fac un test PCR, pentru a evita să îi îmbolnăvească şi pe alţii.

Ești medic și vrei un loc de muncă mai bine plătit? Înscrie-te gratuit pe MEDIjobs, iar noi îți vom aduce cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment