Peste 3.800 de medici de familie au încheiat contracte pentru a testa pacienții în cabinete

Peste 3.800 de medici de familie au încheiat contracte pentru a testa pacienții în cabinete

Peste 3.800 de medici de familie au vrut să testeze pacienții în propriile cabinete și au încheiat contracte adiționale cu casele de sănătate publică. Aceștia vor testa pentru Covid-19 toate persoanele care se încadrează în definițiile de caz stabilite de Institutul Național de Sănătate Publică (INSP). 

Ministerul Sănătății anunță că lista cabinetelor de medicină de familie care au încheiat astfel de contracte cu casele de asigurări de sănătate poate fi consultată, începând din această săptămână, pe pagina instituției. De menționat este faptul că lista este în dinamică, deci poate suferi modificări. 

Într-un comunicat de presă transmis de Minister, se arată că dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, consideră că testarea în cabinetele medicilor de familie este soluția ca bolnavii să aibă acces cu ușurință la un diagnostic rapid, evaluare și monitorizare. 

Citește și Serviciile medicale acordate de medici în centrele de evaluare pentru Covid-19 sunt decontate de CNAS

„Ministrul Sănătății mulțumește medicilor de familie pentru implicare și îi încurajează să participe în număr cât mai mare la efortul național de control al pandemiei și de reducere a numărului de cazuri grave și decese, care se poate realiza numai prin solidaritate și profesionalism”, se arată în informarea transmisă de Minister. 

Reamintim că medicii de familie pot alege să încheie un contract adițional cu casele de asigurări de sănătate pentru a testa pacienții în cabinete. Pentru fiecare persoană testată, medicul va încasa suma de 50 de lei, iar în tarif sunt incluse următoarele: contravaloarea testului, manopera, echipamentele de protecție necesare și materialele pentru testare. 

Te-ar putea interesa și Arafat, despre valul 5 al pandemiei: Problema este că personalul medical se îmbolnăveşte în masă

Medicii pot testa persoanele suspecte de infectare cu virusul SARS-CoV2, potrivit metodologiei INSP. Aceste persoane pot fi pacienții înscriși în listele proprii, dar și oricare alte persoane. De asemenea, trebuie să existe un interval de 48 de ore între două testări succesive. 

După testare, informațiile despre pacient sunt raportate în sistemul Corona Forms, aceasta fiind și o condiție a primirii tarifului pentru fiecare testare efectuată.  

Ești specialist medical și vrei un loc de muncă mai bine plătit? Înscrie-te gratuit pe MEDIjobs, iar noi îți vom aduce cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment