Curatoare de informații. Organizatoare. Nature lover and part-time dancer. Nu deține obsesii și posesii.
Tocmai ai aplicat la un job pentru o pozitie in medicina de urgenta, potentialul viitor angajator a vazut aplicatia ta, a vazut o compatibilitate buna intre voi si ati stabilit o intalnire. Cum te pregatesti pentru marele interviu?
Pentru ca primele impresii ale oamenilor se formeaza in primele sapte secunde de la intalnire, e important sa stii cum sa abordezi interviurile, cum si cand sa actionezi, ce sa spui si ce sa nu spui.
Un interviu, fie ca e un video-call sau fata in fata, e sansa ta de a demonstra celui care te intervieveaza ca ai abilitatile si pregatirea necesara pentru a te incadra cu succes in organizatie. Daca in timpul discutiei cu potentialul angajator simti ca pozitia nu e potrivita pentru tine, recomandarea este sa mentii o maniera profesionala pana la finalul intalnirii.
Elibereaza-ti programul pentru ziua respectiva. Acorda-ti mai mult timp pentru interviu, uneori e posibil sa dureze mai mult decat te astepti.
Cerceteaza-ti viitorul angajator. Mai mult de 80% dintre responsabili de HR spun ca este esential ca intervievatii sa puna intrebari despre companie, dar nu vei stii ce sa intrebi daca nu esti familiarizat cu cateva informatii despre organizatie. Incepe research-ul cu site-ul companiei, citeste despre filosofia organizatiei, despre aparatura, despre echipa, verifica canalele de social media.
Fa-ti o lista cu potentiale intrebari despre pozitia pe care o vei ocupa, despre responsabilitati, program de lucru, beneficii. Pe langa intrebarile specifice fisei postului, poti adresa intrebari despre locul de munca, despre colegi, despre numarul de pacienti pe care ii vei avea intr-o zi, despre programul de garda, despre aparatura.
Angajatorii cauta sa angajeze oameni care sunt pasionati de meseria pe care o practica, asa ca trebuie sa ai cele mai bune raspunsuri la intrebarile care ti se pun. Identifica acele aptitudini care te fac potrivit pentru job si ”promoveaza-le ” in fata angajatorului.
Inainte de toate, ai grija sa ai o tinuta corespunzatoare, ingrijita. Ai grija sa respecti ora de intalnire. Cand intri in intalnire, asigura-te ca ai dat telefonul pe silent si ca nimic nu poate perturba discutia.
Incearca sa-ti vizualizezi limbajul corpului, mentine o pozitie cat mai dreapta, usor relaxata. Contactul vizual este, de asemenea important, asa ca incearca sa privesti persoana din fata atunci atunci cand vrei sa i te adresezi.
Vorbeste despre pregatirea ta profesionala, despre interactiunea umana, despre cum iti place sa rezolvi probleme urgente, despre cum primesti si accepti provocarile.
Da exemple relevante din joburile pe care le-ai avut in trecut, gaseste conexiuni cu viitorul job. Da raspunsuri cat mai relevante pentru jobul de medicina de urgenta si arata ca esti organizat.
Nu spune lucruri negative despre fostul angajator.
Nu uita sa intrebi despre beneficiile financiare.
Nu uita sa pui intrebari pe care le-ai pregatit.
La final, intreaba cand vei primi vesti de la ei.
Scurta introducere in pregatirea profesionala
Ce te motiveaza sa alegi un job la camera de garda?
Ce ai invatat din experientele trecute in medicina de urgenta?
Ce provocari astepti sa intalnesti la noul job?
Descrie o saptamana obisnuita la camera de urgenta.
Descrie un scenariu clinic care nu a mers bine.
Unul dintre succesele clinice.
Cum rezolvi un conflict major cu un pacient?
Cat de bine lucrezi cu echipa de asistenti?
Ce iti place cel mai mult si cel mai putin la pacientii tai?
Cum dai o veste mai putin buna unui pacient sau familiei lui?
Poti trimite un mesaj de multumire pentru timpul acordat. In cazul in care raspunsul intarzie mai mult decat termenul stabilit, trimite un reminder politicos ca astepti in continuare vesti de la ei.
Retine ca recrutorii sunt insarcinati sa puna cat mai multe intrebari, poate uneori unele mai putin favorabile, insa este testul subtil la care te supun pentru a face un profil cat mai apropiat de personalitatea ta. Onestitatea si deschiderea la dialog vor fi intotdeauna apreciate.
Acum ca ai investit timp pentru a intelege procesul de recrutare a unui job in medicina de urgenta, e timpul sa pui aceste abilitati in practica!
Daca doresti sa fii la curent cu oferte de cariera, dar si cu noutatile din domeniul medical, creeaza un cont gratuit pe MEDIjobs aici.
Curatoare de informații. Organizatoare. Nature lover and part-time dancer. Nu deține obsesii și posesii.