Medicii au la dispoziție un Ghid pentru protejarea datelor personale, lansat de CMR

Medicii au la dispoziție un Ghid pentru protejarea datelor personale, lansat de CMR

Colegiul Medicilor din România a lansat recent Ghidul medicului pentru protejarea datelor cu caracter personal, care își propune să reprezinte un spațiu care să le ofere cadrelor medicale informații și resurse valoroase în activitatea lor. 

„Confidențialitatea și protecția datelor în sistemul medical românesc reprezintă o prioritate majoră, iar acest website are ca scop să ofere medicilor și personalului medical informațiile și resursele necesare pentru a asigura respectarea acestui principiu esențial”, se arată în descrierea site-ului

Prin popularizarea ghidului practic disponibil la adresa www.gdpr.cmr.ro, Colegiul Medicilor își dorește să ajungă la cei 55.000 de medici din România și să creeze o comunitate implicată în protejarea datelor pacienților și a vieții private.

„Confidențialitatea este un pilon esențial în relația dintre medici și pacienți, asigurând încrederea necesară pentru o comunicare eficientă și o îngrijire de calitate. Protejarea datelor sensibile, precum informațiile medicale, este crucială pentru a respecta drepturile și libertățile individuale ale pacienților, precum și pentru a respecta legislația în vigoare”, mai arată sursa citată. 

Află mai multe despre Secretul profesional medical: ce reglementări și aspecte legale există și când poate fi divulgat

Resurse și instrumente disponibile pe website:

  • Ghidul practic în format digital: Medicii și personalul medical pot accesa ghidul în format PDF și pot urmări videoclipurile explicative care abordează aspectele cheie ale protecției datelor în mediul medical.
  • Formulare și modele pentru a facilita implementarea practicilor de protecție a datelor în instituțiile medicale.
  • Forum de discuție: Medicii pot adresa întrebări și pot primi răspunsuri de la experți în protecția datelor, inclusiv de la responsabilul cu protecția datelor al Colegiului Medicilor din România.
  • Actualizări și noutăți prin abonarea newsletter, pentru a fi la curent cu cele mai recente modificări legislative, bunele practici și evenimente relevante în domeniul protecției datelor în sistemul medical românesc.
  • Testimoniale și experiențe: medicii care au folosit ghidul nostru povestesc cum le-a fost util în activitatea lor profesională.

Potrivit președintelui Colegiului Medicilor, Daniel Coriu, Ghidul se bazează pe un cadru legislativ riguros. 

„Acesta include prevederile Regulamentului General privind Protecția Datelor (RGPD), dar și orientări provenite de la organisme internaționale, exemple de amenzi aplicate, practici din alte țări, și așa mai departe. Materialul urmărește să fie atât practic, cât și ușor de înțeles. Scopul său este de a ne ajuta să ne conformăm legilor actuale și să minimizăm riscurile legate de gestionarea datelor medicale sensibile”, arată Daniel Coriu.

Ești medic și vrei un loc de muncă mai bine plătit? Înscrie-te gratuit pe MEDIjobs, iar noi îți vom aduce cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment