Anumiți medici de familie, suspectați că ar falsifica teste rapide pentru obținerea certificatului verde

Anumiți medici de familie, suspectați că ar falsifica teste rapide pentru obținerea certificatului verde

Într-un comunicat de presă recent, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Monica Dajbog, atrage atenția asupra unui nou mod de operare folosit pentru obținerea ilegală a certificatului verde COVID. Poliția investighează cazuri în care anumiți medici de familie ar falsifica rezultatele testărilor pentru anumiți pacienți, atestând în mod nereal că sunt infectați. Astfel, pacienții ar beneficia de concedii medicale plătite și ar obține certificatul verde, deși în realitate aceștia nu au trecut prin boală.

“Există indicii privind un nou mod de operare folosit pentru a frauda procesul de eliberare şi utilizare a certificatelor digitale UE. Astfel, în ultima perioadă, pe măsură ce tot mai mulţi medici de familie au primit gratuit de la Ministerul Sănătăţii teste rapide pentru depistarea COVID-19, unii dintre ei ar falsifica rezultatele testărilor pentru anumiţi pacienţi, atestând în mod nereal că sunt infectaţi. În acest fel, pacienţii respectivi beneficiază de concedii medicale plătite de 14 zile şi obţin certificatul verde, deşi în realitate nu au fost infectaţi” declară purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Monica Dajbog.

Citește și Sistemul sanitar și dosarele penale deschise în pandemie

Peste 400 de dosare penale deschise pentru fraudarea certificatului verde

La acest moment, polițiștii au în lucru peste 400 de dosare penale privind posibile fraude în procesul de eliberare a aproximativ 1.330 de certificate sau adeverințe de vaccinare. În aceste dosare sunt cercetate 1.069 de persoane, a precizat reprezentantul MAI. Doar în ultima săptămână au fost tocmite 22 de dosare penale pentru “vaccinarea la chiuvetă”, dosare în care sunt cercetate 26 de persoane.

Reprezentantul MAI a precizat că în acest moment, la nivelul Direcțiilor de Sănătate Publică se efectuează mai multe controale pentru identificarea unor astfel de situații.

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment