INTERVIU | Oana Leu, farmacist: Consider că sănătatea este primordială

INTERVIU | Oana Leu, farmacist: Consider că sănătatea este primordială

Farmacistul joacă un rol foarte important, asemănător medicului, de aceea pregătirea teoretică este importantă, dar practica este esențială.

Oana Leu a ales să devină farmacist din dorința de a-i ajuta pe cei din jur, care au nevoie, și crede că practica desfășurată în timpul facultății a avut un rol important în a-și desfășura activitatea profesională cât mai bine, în prezent.

Cum ați descrie experiența cu platforma MEDIjobs? Ați recomanda și altor persoane să își facă un cont?

Platforma este foarte friendly, fiind ușor să îți creezi un cont. Îmi place că ofertele de job sunt trimise în funcție de informațiile contului și nu trebuie să aplici personal pentru un anumit rol, astfel știi exact ce companii au nevoie de un angajat cu pregatirea ta profesională. După ce mi-am găsit job-ul actual prin intermediul platformei, am recomandat-o tuturor apropiaților care sunt în căutarea unui loc de muncă.

Povestiți-ne cum a decurs colaborarea cu recruiter-ul MEDIjobs. 

Recruiter-ul mi-a dat detalii despre job, a programat interviul și permanent s-a asigurat că este totul în regulă, cerându-mi feedback după fiecare etapă, chiar și la ceva timp după angajare. Prin urmare, vorbim de o echipă de profesioniști, de oameni dornici să te ajute. 

Citește și: Ești farmacist? Iată ce taxe și cotizații trebuie să plătești

Timpul este o resursă prețioasă, mai ales în cazul celor care au nevoie de un loc de muncă. Considerați că v-a fost mai ușor să interacționați cu platforma MEDIjobs decât să aplicați individual la mai multe companii? 

Cu siguranță DA. Acesta este principalul avantaj al platformei. Economisești timp și energie prin această filtrare a ofertelor de muncă.

Cât de dificil credeți că este să găsești un loc de muncă în timpul pandemiei? Cum a contribuit MEDIjobs la parcursul dvs. profesional în aceste momente de criză sanitară?

Pentru mine pandemia nu a reprezentat o piedică în găsirea unui loc de muncă, ci lipsa experienței. Anul acesta termin facultatea și oportunitățile pentru studenți sunt limitate, din punctual meu de vedere.

De ce ați ales să deveniți farmacist? 

Am ales această profesie din dorința de a-i ajuta pe ceilalți. Consider că sănătatea este primordială și necesită o atenție suplimentară. Facultatea de farmacie mi-a oferit acces la informații științifice din domeniul medical, la informații despre medicament. Prin practicarea acestei profesii pot da mai departe aceste informații și pot veni în ajutorul pacienților. De asemenea, vorbim de un domeniu dinamic, în care se învață și se descoperă lucruri noi în permanență, acest fapt fiind un alt factor care a contribuit la alegerea mea. 

Te-ar putea interesa și: Farmaciști și asistenți de farmacie: Activități cu credite EFC în iulie-decembrie 2021

Cât de importantă este practica în acest domeniu? 

A fi farmacist nu se rezumă numai la a lucra în farmacie. Există o varietate largă de oportunități profesionale. Poți lucra în industrie unde îți poți găsi locul în orice etapă de fabricare a medicamentului. 

De asemenea, farmacistul are un rol important în departamentele de farmacovigilență, regulatory affairs și chiar marketing. Un alt domeniu în care poți activa este cel al studiilor clinice, domeniu în care m-am regăsit și eu. 

Prin urmare, este foarte importantă practica în cât mai multe domenii pentru a vedea ce ți se potrivește. În cei 5 ani de facultate se face practică de vară.

Care sunt cele mai frecvente nemulțumiri venite din partea pacienților/aparținătorilor?  

În practica în farmacie am observant că cele mai frecvente probleme sunt legate de prețul medicamentelor. De asemenea, pacienții nu își doresc înlocuirea medicamentelor cu altele generice, dacă cele pe care și le-a administrat până în acel moment nu sunt pe stoc, ceea ce dovedește lipsa de încredere în farmacist.

Citește și: Scenarii: Cum va arăta domeniul farmaceutic în viitor

Cum gestionați situațiile stresante la locul de muncă?  

Încerc să le evit prin organizarea cât mai eficientă a timpului. Dacă apare o problemă, o tratez cu calm, încerc să aflu sursa ei și apoi să o rezolv. Dacă este nevoie, apelez și la ajutorul și sfaturile celorlalți.

Care sunt atuurile necesare pentru a deveni un farmacist bun? 

Dorința de a fi informat, de a învăța permanent, răbdarea, aptitudini foarte bune de comunicare pentru a fi sigur că pacientul a înțeles cum trebuie să își administreze tratamentul.

Ce ar trebui sa știe cei care își doresc să urmeze o carieră în acest domeniu? 

Este nevoie de vocație, de dorință de a lucra cu oamenii și de a veni în ajutorul lor. De asemenea, trebuie să fie dornici să învețe foarte mult.

Ești farmacist și vrei un loc de muncă mai bine plătit? Înscrie-te gratuit pe MEDIjobs, iar noi îți vom aduce cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment