FASFR | Campania Națională OncoFight pentru prevenirea și conștientizarea cancerului

FASFR | Campania Națională OncoFight pentru prevenirea și conștientizarea cancerului

În ciuda încercărilor de prevenire, creșterea cazurilor de cancer pe teritoriul României constituie un semnal de alarmă asupra necesității intensificării eforturilor spre a aduce sfaturi și informații relevante ce pot contribui real la prevenirea acestei creșteri. 

În acest sens, Federația Asociațiilor Studenților Farmaciști din România, își dorește să se alăture acestui demers, prin Campania Națională OncoFight, desfășurată în perioada 13-26 noiembrie. Cu ajutorul acesteia, dorește să aducă în atenția publicului larg modalităţile de prevenire a cancerului, importanţa unui diagnostic precoce și a unui tratament adecvat, iar nu în ultimul rând, factorii de risc care contribuie la dezvoltarea cancerului. 

Campania este organizată simultan de către toate cele 7 Asociații Locale membre FASFR din București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Oradea, Târgu-Mureș, Timișoara și Asociația Colaboratoare din Republica Moldova, Chișinău. 

În mediul online, campania se va desfășura prin publicarea materialelor informative ce au ca scop educarea studenților farmaciști, și nu numai, asupra tipurilor de cancer, factorilor de risc și metodelor de prevenire a acestora, pe paginile de Social Media ale Federației, respectiv Facebook și Instagram. Totodată, FASFR va disemina și un chestionar care vizează gradul de cunoaștere al publicului țintă. 

Chestionarul poate fi accesat aici.

Poate fi, de asemenea, completat și în limba engleză la acest link.

De asemenea, în mediul online, va fi desfășurat webinarul care are ca titlu: „Tipuri de terapii în oncologie”, prezentat de Georgeta Negret, Farmacist Specialist în Farmacie Clinică, dar și Farmacist Primar în Farmacie Generală. Acesta va avea loc pe 15 noiembrie, începând cu ora 19:00. 

Află mai multe despre: Secția de oncologie: provocări și responsabilități

Activitățile desfășurate în cele șapte centre universitare din țară și unul din Republica Moldova vizează distribuirea de flyere informative în farmacii și spații publice, pentru a ajunge la un public țintă cât mai divers, iar activitățile ce urmează să fie desfășurate în licee au ca scop creșterea unor generații cât mai pregătite din punct de vedere informațional. 

Federația Asociațiilor Studenților Farmaciști din România s-a format din dorința studenților de a aduce o schimbare pozitivă în societate prin proiecte cu impact asupra societății. În prezent, sunt ghidați de misiunea și viziunea acestora, care stau la baza motto-ului: ,,Împreună facem viitorul studenților farmaciști mai bun!”. 

Misiunea FASFR este împărțită în trei mari direcții, fiecare aducându-i mai aproape de viziune și fiecare acoperă o nevoie a lor, a studenților farmaciști. Cele trei direcții sunt: 

Îmbunătățirea sănătății populației prin educarea publicului larg cu privire la diferite patologii și prevenția lor și încurajarea colaborării interprofesionale în domeniul sănătății; 

Dezvoltarea profesională și personală a studenților farmaciști prin facilitarea accesului la informații și organizarea de proiecte destinate învățării și dezvoltării; 

Dezvoltarea educaţiei farmaceutice prin implicarea activă în sistemul educațional farmaceutic și cel farmaceutic din România și promovarea farmacistului în societate. 

Ești student la farmacie și îți dorești să fii la curent cu oportunitățile de carieră? Înregistrează-te gratuit în platforma MEDIjobs, iar noi te vom conecta cu cele mai bune locuri de muncă din industria farmaceutică!

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment