Ministrul Sănătății din UK avertizează că există riscul apariției unei variante Covid rezistente la vaccinuri

Ministrul Sănătății din UK avertizează că există riscul apariției unei variante Covid rezistente la vaccinuri

Ministrul Sănătății al Angliei, Sajid Javid, se opune ridicării restricțiilor și avertizează că odată cu implementarea planului de ridicare al restricțiilor, ”există riscul apariției unei variante Covid rezistente la vaccinuri, iar numărul de cazuri noi ar putea ajunge la o sută de mii pe zi” în această vară. Acest avertisment vine la doar o zi după ce premierul Boris Johnson a anunțat o nouă etapă a măsurilor de relaxare începând cu 19 iulie. 

Ministrul Sănătății, Sajid Javid a declarat că până pe 19 iulie se așteaptă ca numărul cazurilor să fie cel puțin dublu față de acum, ajungând la valori de aproape 50.000 pe zi. Totuși, numărul acesta ar putea fi mic comparativ cu estimările pe termen mediu, când autoritățile britanice se așteaptă și la 100.000 de cazuri pe zi. 

Citește și: Guvernul a aprobat noi reglementări în domeniul dispozitivelor medicale

Planul de ridicare a restricțiilor pe 19 iulie presupune ca masca de protecție și distanțarea socială să nu mai fie obligatorii, iar adunările publice să nu mai fie limitate. O decizie finală va fi luată pe 12 iulie, în funcție de evoluția situației epidemice.

Pe de altă parte, liderul opoziției consideră această decizie ca fiind “imprudentă” atâta timp cât rata de infectare e în continuare în creștere. Ministrul Sănătății a reacționat și a transmis că  ”nu putem trăi într-o lume în care singurul lucru la care ne gândim este COVID”, conform Sky News. Declarația vine în contextul în care aproximativ 7 milioane de britanici au fost nevoiți să-și amâne tratamentele medicale din cauza restricțiilor. 

Te-ar putea interesa și: Prima platformă de ”second opinion” pentru medici, în diagnosticarea pacienților cu probleme pulmonare

Presa britanică a mai anunțat că se lucrează la un plan de trecere pe lista verde a mai multor țări europene, între care și România. Această decizie presupune eliminarea carantinei pentru România, care este în acest moment în scenariul verde, cu doar patru decese provocate de Covid în ultimele 24 de ore, respectiv cu 51 de cazuri de coronavirus depistate, din 27.807 de teste (0,18%), dintre care 14.546 de teste rapide. La ATI sunt 61 de pacienți.

Ești specialist medical și vrei să schimbi locul de muncă? Creează-ți acum un profil pe MEDIjobs, iar noi îți vom aduce cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment