Prima platformă de ”second opinion” pentru medici, în diagnosticarea pacienților cu probleme pulmonare

Prima platformă de ”second opinion” pentru medici, în diagnosticarea pacienților cu probleme pulmonare

Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie “Dr. Victor Babeş” din Timişoara a pus la dispoziția medicilor care doresc să obţină o a doua opinie o platformă online de diagnosticare gratuită. De asemenea, această platformă poate fi accesată și de pacienții cu probleme pulmonare.

Cum funcționează platforma

În primul rând, pentru a putea beneficia gratuit de serviciile de second opinion, utilizatorii, atât medicii, cât și pacienții, trebuie să își facă un cont pe platformă și ulterior vor primi o parolă generată de sistem, pe care  o vor folosi pentru a se conecta pe platforma online.

„Pacientul sau medicul acestuia pot să introducă în platformă imagini CT, istoricul medical, informaţii despre alte afecţiuni, dar pot să adauge şi probele funcţionale pe care le-a făcut pacientul de-a lungul timpului, de exemplu analiza de spirometrie. Odată finalizată această etapă, informaţiile intră în atenţia echipei de specialişti ai spitalului nostru, care evaluează cazul. 

Citește și: Un spital din Timișoara a inițiat, în premieră, un proiect pentru monitorizarea riscului de tromboză

În unele situaţii sunt solicitate informaţii sau investigaţii suplimentare, după care echipa noastră se pronunţă asupra diagnosticului, practic realizează o încadrare în boală. Opinia medicală a echipei de pneumologi şi radiologi vine însoţită de recomandări de investigaţii şi monitorizare. Nu oferim însă tratament”, a declarat dr. Diana Manolescu, directorul medical al Spitalului “Victor Babeş” Timişoara.

Reprezentanții spitalului au mai spus că platforma este securizată, iar medicul sau pacientul pot încărca în siguranță rezultatele investigațiilor imagistice sau orice alte documente medicale pentru obținerea unei a doua opinii medicale. Informaţiile din contul utilizatorului pot fi văzute doar de utilizatorul care încarcă informaţiile în platformă şi de medicii care fac parte din echipa de diagnostic.

În cele din urmă, diagnosticul va fi stabilit de o echipă multidisciplinară formată din specialişti în pneumologie şi radiologie ai unităţii sanitare din Timişoara. 

Te-ar putea interesa și: Spitalul Marius Nasta a inaugurat un call center pentru aparținătorii pacienților COVID

Clinica de Pneumologie a Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie “Dr. Victor Babeş” Timişoara este Centru de referinţă privind patologia interstiţială pulmonară, certificat de Ministerul Sănătăţii încă din 2019.

Ești specialist medical și vrei să schimbi locul de muncă? Creează-ți acum un profil pe MEDIjobs, iar noi îți vom aduce cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment