INTERVIU | Dr. Andreea Bedreagă, medic stomatolog coordonator în cadrul Clinicii Trident: Fiecare zâmbet este unic și asta e frumusețea pe care vreau să o văd la sfârșitul zilei

INTERVIU | Dr. Andreea Bedreagă, medic stomatolog coordonator în cadrul Clinicii Trident: Fiecare zâmbet este unic și asta e frumusețea pe care vreau să o văd la sfârșitul zilei

Deși a știut că va fi medic încă de mică, pentru Dr. Andreea Bedreagă alegerea stomatologiei ca domeniu de a profesa a venit pe parcurs. Doamna doctor crede în capacitatea de perfecționare profesională a fiecăruia, subliniind că nu vârsta este importantă, ci abilitatea de a interacționa, alături de experiența clinică de minim 5 ani și, nu în ultimul rând, diplomația, comunicativitatea, abilitatea de a lua decizii și de a fi întreprinzător, sociabil și determinat.

Pentru Dr. Bedreagă motivația este energia proprie transpusă în tratamentul celorlalți, iar despre lucrul în echipă spune că ajută la un tratament mai rapid și mai corect al pacientului, precum și că oferă oportunitatea de a afla răspunsuri la cazuri sau situații mai puțin familiare.

  1. Ce v-a atras la meseria de stomatolog? 

Am fost atrasă de medicină din copilărie. Am știut de la 6 ani că voi fi medic. Într-un fel, am fost formată în această idee. Alegerea stomatologiei a venit ca urmare a unui sfat dat de către un membru al familiei de profesie cardiolog. Atunci când alegi ceva nu ești în totalitate sigur că este pentru tine, dar, în timp, observi că îți place, că ai manualitate, practică, viziune.

  1. Care a fost momentul exact în care ați știut că doriți să fiți stomatolog?

După ce am lucrat cu primii pacienți în facultate. Lucrând, îți dai seama dacă este pentru tine sau nu.

  1. Care sunt cele mai frumoase amintiri pe care le aveți din perioada rezidențiatului? Ați păstrat legătura cu colegii de atunci?

Petreceam 12 ore pe zi alături de colegi, în tot ceea ce înseamnă lucrări practice, cursuri, pauze și timp liber. Învățam împreună uneori și ne încurajam. Eram cel mai cool grup și îmbinam învățatul cu distracția astfel încât reușeam să nu ratăm cursurile, dar nici Dental Parties. Am fost un grup atât de unit încât, da, sigur că păstrăm legătura și în prezent.

Citește și: INTERVIU | Dr. Flavia Georgescu, medic stomatolog în cadrul Clinicii Trident: Studiul permanent în medicină este esențial, evoluția în acest domeniu este de neoprit

  1. Vă preluați energia zilnică de la familie, din emoții și de la pacienții întâlniți. Ce motivații ar trebui să aibă un dentist din punctul dvs. de vedere? 

Motivația pentru mine este energia proprie pe care o transpui în a-i trata pe ceilalți. Desigur că remunerația există și e motivantă și ea, dar cu ajutorul ei îți menții un nivel de viață prin care oferi celorlalți cea mai bună versiune a ta.

  1. Există vreo anumită vârsta potrivită pentru a deveni coordonator de caz? Ce calități considerați că recomandă un medic pentru a deveni coordonator?

Nu vârsta contează. Contează ca acel medic să știe să interacționeze cu ceilalți medici de specialități diferite, să aibă o experiență clinică minimă de 5 ani și să fi lucrat pe cazuri de reabilitare totală astfel încât să poată vedea „the big picture”. Calități: diplomat, comunicativ, apt de a lua decizii, întreprinzător, sociabil, determinat.

  1. În ce măsură ar trebui să se ocupe un dentist de educație medicală și prevenție și în ce măsură de diagnostic și tratament?

De ambele în egală măsură.

  1. V-ați confruntat cu pacienți necooperanți? Cum ați procedat în cazul lor?

Desigur. Vizite de tratament scurte și dese, însoțite de explicații extra. Unii pacienți au nevoie de multă răbdare.

Citește și: INTERVIU | Dr. Aura Caizer, medic specialist protetică dentară Clinica Trident: Cel mai important lucru în stomatologie este abordarea fiecărui plan de tratament ca și cum ar fi pentru mine

  1. Atunci când nu cunoașteți un răspuns la cine sau la ce anume apelați?

Noi suntem o echipă și e normal să lucrăm împreună, iar atunci când nu știu răspunsul aștept sau întreb colegii de specialitate. 

  1. Cât de importantă este inovația în domeniul stomatologic? Cât de mult sunteți interesată să o aplicați în tratamente?

Este foarte importantă, scurtează timpul de lucru, ne ajută și pe noi ca medici, dar și pe pacienți. Aplic inovația în tratamente de fiecare dată cand e nevoie, acolo unde tratamentul de elecție poate înlocui partea de terapie medicamentoasă sau invazivă.

  1. Este mai eficient pentru un dentist să lucreze într-un cabinet privat sau mai degrabă într-o clinică? Explicați, vă rog.

Pentru a trata repede și corect o afecțiune, dentistul are nevoie de toate specialitățile, precum și de imagistică. Așadar, fără discuții, este mult mai eficient ca acesta să lucreze într-o clinică. 

  1. Ce v-ați dori să învățați în următorii 5 ani și nu ați reușit încă?

Învăț mereu noutăți. Nu cred că ne oprim vreodată din învățat.

12. Care este cel mai frumos lucru pe care l-ați învățat despre stomatologie?

Fiecare zâmbet este unic și asta e frumusețea pe care vreau să o văd la sfârșitul zilei.

Ești specialist medical și vrei un loc de muncă mai bine plătit? Înscrie-te gratuit pe MEDIjobs, iar noi îți vom aduce cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment