2021, anul cu cei mai puțini medici plecați în afară

2021, anul cu cei mai puțini medici plecați în afară

2021 a fost un an îmbucurător pentru domeniul medical românesc. A fost anul cu cele mai puține plecări de medici în străinătate, conform datelor Colegiului Medicilor din România. CMR a anunţat că în 2021 a emis doar 776 de Certificate Profesionale Curente pentru exercitarea profesiei în afara României. Certificatele profesionale sunt solicitate de medicii care vor să profeseze în străinătate.

Te-ar putea interesa și Retrospectivă 2021 | Ce s-a întâmplat în sistemul medical în 2021. Pandemia de COVID-19, impact major asupra personalului medical

Aproape cu jumătate mai puține certificate eliberate în 2021

Potrivit datelor CMR, anul trecut au fost emise cele mai puține Certificate Profesionale Curente din ultimii șase ani. Numărul acestora a scăzut cu 9.5% comparativ cu anul trecut și cu 47% față de acum 5 ani. „Situația statistică din anii 2016-2018 și primele trei luni din 2019 a fost întocmită în baza raportărilor colegiilor teritoriale ale Colegiului Medicilor din România, iar începând cu luna aprilie 2019, situația statistică este întocmită direct din aplicația informatică a Colegiului Medicilor din România realizată pe baza înregistrărilor colegiilor teritoriale”, transmit reprezentanții CMR într-un comunicat de presă.

Certificatul Profesional Curent (GOOD STANDING) este documentul eliberat la cererea medicului (ori la cererea autorității competente omoloage dintr-un alt stat) și cuprinde datele personale relevante cu privire la onorabilitatea, moralitate și competența cu care își poate exercita profesia medicul care deține sau a deținut în trecut calitatea de membru al Colegiului Medicilor din România (C.M.R.). Certificatul se acordă doar membrilor Colegiului Medicilor din România.

Citește și Cum poate crește calitatea profesională a medicilor. Care sunt soluțiile propuse de speakerii conferinței Leaders in Healthcare România

Când au medicii nevoie de Certificatul Profesional Curent 

Medicii au obligația să solicite eliberarea GOOD STANDING – ului în vederea: 

  • întocmirii dosarului de înscriere la orice examen de promovare profesională sau concurs de ocupare a unui post vacant de medic, de medic dentist și, respectiv, de farmacist; 
  • înființării cabinetelor medicale/de medicină dentară, în cazul medicilor, respectiv al medicilor dentiști; 
  • exercitării profesiei în afara granițelor României. 

Ești medic și vrei un loc de muncă mai bine plătit? Înscrie-te gratuit pe MEDIjobs, iar noi îți vom aduce cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment