Cum vă dați seama dacă sunteți compatibili cu actualul loc de muncă

Cum vă dați seama dacă sunteți compatibili cu actualul loc de muncă

Locul de muncă perfect, cariera de succes și stilul de viață ideal sunt trei dintre cele mai râvnite țeluri ale timpurilor moderne. De cele mai multe ori, acestea reprezintă împlinirea, succesul și fericirea. Evident, când facem astfel de afirmații, luăm în considerare numai planul profesional. 

Cum ajungem însă la un nivel maxim de realizare în ceea ce privește cariera noastră și cum identificăm că suntem pe drumul cel bun când luăm diferite decizii care ne modelează profesional. 

MEDIjobs vă propune 8 întrebări simple pe care să vi le puneți pentru a înțelege în ce stadiu vă aflați cu căutările pentru atingerea unui nivel ridicat al împlinirii profesionale

1. Ce mă face să mă ridic entuziasmat dimineața din pat?

Din această întrebare reiese dacă locul de muncă actual este cu adevărat destul de motivant și oferă destule satisfacții pentru ca entuziasmul practicării sale să se reflecte în atitudinea cu care începeți ziua.

2. Dacă nu aș avea bani, ce aș face în viață? 

Este o situație cel mai probabil ipotetică, al cărui răspuns se leagă de plăcerea sau indiferența de a continua munca la jobul actual.

3. Ce mă fascina în copilărie?

Pasiunile din copilărie se reflectă, de cele mai multe ori, în preofesia pe care ne-o alegem. Astfel, plăcerea cu care ne dedicăm locului de muncă poartă un rol important în împlinirea pe plan profesional.

4. Când a fost ultima oară când am fost atât de absorbit de un subiect la care lucram încât am pierdut noțiunea timpului? 

Dacă locul de muncă ne oferă momente când timpul pare că trece foarte ușor, captându-ne total atenția, înseamnă că ne aflăm unde trebuie din punct de vedere profesional.

5. Pentru ce vreau să fiu recunoscut în viață? 

Țelurile și obiectivele pe care le avem în viața se află, de cele mai multe ori, în strânsă legătură cu domeniul în care activăm. Dacă acest lucru se întâmplă, înseamnă că alegerea profesională este corectă.

6. Ce cred că fac cel mai bine?

Autoevaluarea este un instrument care trebuie utilizat eficient. Dacă aptitudinile noastre se potrivesc cu domeniul profesional în care activăm, eficiența va fi una de cel mai înalt nivel.

7. Ce spun alții că fac cel mai bine?

Comunicarea cu colegii este un factor determinant în progresul pe care îl facem în carieră. De la ei primim feedback-ul care ne poate ajuta să ne perfecționăm.

8. Pentru ce sunt recunoscut în viață și la locul de muncă?

Dacă performanțele și reușitele pe care le avem atât în viață, cât și la locul de muncă, se află în strânsă legătură, putem fi siguri că ne-am ales bine cariera și jobul.

După ce ați răspuns la acest set de întrebări, vă veți da seama că autoevaluarea pe care v-ați propus-o a dat cu siguranță roade, iar de mâine veți face alegerile corecte, atât la muncă, cât și în viața personală. 

Ești specialist medical și vrei un loc de muncă mai bine plătit? Înscrie-te gratuit pe MEDIjobs, iar noi îți vom aduce cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

Catrinel Hagivreta

Facebook Comment