Companii din industria medicală care pun fericirea angajaților înainte de profit

Companii din industria medicală care pun fericirea angajaților înainte de profit

Fericirea la locul de muncă este un aspect abordat în foarte multe studii de specialitate și totuși tratat cu indiferență de multe companii. Industria medicală se numără printre cele mai pregnante surse de stres, oboseală și epuizare fizică. Programul adesea încărcat, turele de gardă, experiențele intense trăite de pacienți și cazurile urgente nu au cum să susțină o stare constantă de fericire. Riscul meseriei – ar spune unii. Cu toate acestea, împlinirea profesională nu ar trebui să fie revendicată doar de cei mai norocoși, care nu au de-a face zilnic cu situații neprevăzute și emoții negative. 

Este dreptul fiecărui angajat de a se simți fericit la locul de muncă și mai cu seamă, obligativitatea fiecărei companii de a întreține o asemenea stare. Este, practic, un schimb reciproc – un proces în urma căruia fiecare are de câștigat. Până la urmă, la finalul zilei, nu profitul încasat contează, ci munca oamenilor care oferă plus valoare afacerii tale. Fără ei, fără efortul pe care îl depun în fiecare zi nu poți reuși. Ei reprezintă punctul de stabilitate al oricărui business, indiferent de industria în care activează. În domeniul medical, există câteva companii care au înțeles cât de prețioase sunt resursele umane și care au ales să le trateze în consecință. 

Descoperă mai jos câteva nume sonore din industrie. Află cine sunt cei care și-au dat seama de unde vine cu adevărat succesul!

Top 5 companii care pun fericirea angajaților mai presus de profit 

Anual, se întocmește un top al celor mai facile locuri în care poți să lucrezi în industria medicală. Se face o retrospectivă a tuturor alegerilor care merită a fi luate în calcul de un cadru medical dornic de evoluție. 

Te întrebi care sunt cele mai apreciate companii din punct de vedere al beneficiilor oferite angajaților? Iată top 5 exemple demne de urmat: 

  1. Advent Health – Cu multă istorie în spate în ceea ce privește tratarea bolnavilor, Advent Health promovează echilibrul între minte, corp și suflet. Abordează activități holistice de tratare, care au în vedere nevoile și cerințele fiecărui pacient în parte. Se numără printre cei mai mari furnizori de servicii medicale din Statele Unite și este o companie recunoscută pentru calitatea aparte pe care o oferă. Siguranța, empatia și profesionalismul desăvârșit sunt doar câteva dintre valorile pe care și le asumă în exercitarea serviciilor. La fel de ireproșabile stau lucrurile și la nivel intern. Compania îi răsplătește așa cum se cuvine pe cei care muncesc necontenit pentru a-i salva pe cei aflați în suferință. Printre beneficiile pe care le oferă angajaților se numără și un program gândit special pentru a-i încuraja să adopte un stil de viață sănătos. În plus, cadrelor medicale li se permite să-și ia oricând zile libere plătite. 

Citește și: Top motive pentru care specialiștii medicali își părăsesc angajatorii

  1. Atrium Health – Locul I în topul celor mai bune locuri de muncă pentru femei și manageri – ceea ce spune foarte multe despre filosofia companiei. Atrium Health este un loc în care compasiunea și fericirea nu sunt doar niște obiective bifate în mod superficial. Sunt principii care guvernează activitățile de lucru și de care se bucură atât angajații, cât și pacienții. Cu sediul central în Charlotte, North Carolina, compania deține peste 1.400 de locații dedicate îngrijirii celor care au nevoie și peste 70.000 de angajați dornici să creeze o lume mai bună. Angajații se pot bucura, așadar, de un mediu de lucru proactiv, bazat pe înțelegere, responsabilitate și respect. Atrium Health garantează oportunități constante de evoluție profesională.
  1. Christiana Care – Un loc în care angajații sunt tratați ca pe niște resurse valoroase, care trebuie alimentate constant cu înțelegere și prietenie. Tot personalul medical de la Christiana Care se bucură de programe personalizate cu rol de evoluție atât pe plan profesional, cât și personal. Angajații sunt încurajați să-și urmeze visurile și să își îmbunătățească abilitățile, ori de câte ori simt că se plafonează. Sunt susținuți pentru a deveni cea mai bună versiune a lor, fără a le fi afectată remunerația. Pe lângă grija față de angajați, Christiana Care deține și numeroase distincții pentru serviciile medicale excelente pe care le asigură. A fost inclusă doi ani la rând în topul America’s 100 Best Hospitals for Cardiac Care Award™. 
  1. Children’s Mercy Kansas City – O companie care a înțeles foarte bine despre ce este de fapt medicina. Dorința de a-i ajuta pe toți cei care au nevoie de tratamente calitative și mai ales suport din partea cadrelor medicale este cea care direcționează serviciile. Ei cred cu tărie că “fiecare copil are un potențial extraordinar” și că pentru ei merită să lupte constant pentru a-și îmbunătăți tehnicile de lucru. Oferă, așadar, o gamă variată de specialități medicale și lucrează necontenit pentru a aduce inovații în domeniul îngrijirii copiilor. În ceea ce privește procesul de gestionare a resurselor umane, compania acordă o atenție deosebită bunăstării și fericirii angajaților. Li se oferă programe speciale de prevenție medicală, asistență pentru adopții, formare profesională sau gestionare corespunzătoare a veniturilor încasate. 

Vezi și: Ce spune Codul Muncii despre Regulamentul Intern: tot ce trebuie să știi ca angajator

  1. Clinica Guthrie – Recunoscută în domeniu pentru performanțele extraordinare în materie de servicii medicale, clinica Guthrie oferă o paletă diversificată de tratamente ingenioase. Este un loc în care primează dorința de întrajutorare și crearea unor legături durabile. Sunt specializați în mai multe domenii, de la oncologie până la ortopedie și oftalmologie și oferă servicii medicale de calitate în statul New York. Pe lângă crearea locului perfect pentru pacienții dornici să se bucure de calitate și siguranță, clinica Guthrie se preocupă de felul în care se simt angajații. Tocmai de aceea, sunt atenți la fiecare detaliu și încearcă să creeze cadrelor medicale un ambient menit să motiveze constant. Printre beneficiile de care se bucură angajații se numără: bonusuri, recompense și cadouri diverse. De asemenea, compania are o reputație foarte bună în ceea ce privește diversitatea și incluziunea socială. 

Top 5 țări cu o industrie medicală bine pusă la punct 

Dacă te întrebi care sunt țările care pun accent pe oferirea celor mai bune condiții de lucru cadrelor medicale în topul primelor cinci se află: 

  1. Statele Unite ale Americii 
  2. Australia
  3. Canada
  4. Țările de Jos 
  5. Marea Britanie

Factorul principal care este luat în calcul în general pentru crearea unor asemenea topuri este cel financiar. Medicii aleg să emigreze din cauza salariilor mici din țara lor și caută fericirea profesională în altă parte. 

Adevărul este că fericirea nu se rezumă doar la banii încasați lunar, ci de ceea ce îți poate oferi compania respectivă ca experiență per total. Este adevărat că România nu se află în topuri, însă MEDIjobs lucrează constant pentru a oferi personalului medical joburi care să le asigure împlinirea profesională. Sunt luate în calcul cele mai bune oferte la nivel național, tocmai pentru a crea premisele ideale evoluției profesionale. Iar de partea cealaltă, ajută companiile medicale să-și creeze echipe puternice și bine pregătite pentru a asigura pacienților servicii de sănătate de top. Dacă ai nevoie să-ți mărești echipa medicală, creează un cont de companie, spune-ne ce posturi libere ai, iar noi te conectăm cu candidați calificați.

Concluzii

Fericirea la locul de muncă este un concept pe care toți angajații ar trebui să-l experimenteze. În industria medicală lucrurile sunt mai complicate, tocmai din cauza momentelor constante de agitație. Totuși, fiecare companie ar trebui să urmeze exemplul celor care au ales să-și valorifice la maximum resursele umane și să le ofere motive constante de bucurie. 

Fericirea angajaților tăi poate spune foarte multe despre tine în calitate de antreprenor. 

Investește în programe speciale pentru dezvoltare și oferă personalului oportunitatea de a-și depăși limitele!

Despre Autor

REDSEM

Pasiunea pentru scris și modul în care am ales să mixez curiozitatea pentru domeniul medical și redactare sunt cele care mă fac să vă prezint articole elaborate. Îmbinarea dintre artă și știință este ceea ce definește stilul meu. Vă invit pe toți la lectură plăcută și sper să găsiți informații esențiale în textele mele.

Facebook Comment