Colegiul Medicilor din București lansează în online o campanie pentru a încuraja respectul față de corpul medical 

Colegiul Medicilor din București lansează în online o campanie pentru a încuraja respectul față de corpul medical 

Respect pentru medici, respect pentru pacienți” reprezintă numele campaniei de conștientizare lansată de Colegiul Medicilor din București și care va fi derulată pe rețelele sociale.

Prezent la evenimentul prin care a fost anunțată această campanie, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a subliniat că opinia publică trebuie și înțeleagă faptul că și medicii și întreg personalul medical au nevoie de respect pentru a-și derula activitatea.

„În calitate de ministru al Sănătăţii am o responsabilitate evidentă în ceea ce priveşte întreg corpul medical, fie că discutăm de medici, de asistenţi medicali, de personal care sprijină activitatea medicală. (…) Discutăm despre profesioniştii din sănătate, despre medicii care îşi fac datoria. Noi apărăm totdeauna corpul medical atunci când îşi face datoria faţă de pacienţi, când îi respectă. (…) Respect pentru medici atunci când își fac datoria. Nu am făcut măsurători, dar sunt sigur că marea majoritate a medicilor își fac datoria – merită respectul nostru ca autorități și, mai ales, merită respectul societății”, a spus Alexandru Rafila. 

Este vorba despre o campanie care se va desfășura pe parcursul unei luni de zile și va presupune o „conștientizare” a profesiei de medic, așa cum a explicat Cătălina Poiană, președintele Colegiului Medicilor din București. 

„Prin această campanie dorim să facem o informare şi o conştientizare legată de menirea profesiei de medic, de importanţa profesiei de medic, dar în acelaşi timp trebuie să subliniem şi respectul pe care medicul trebuie să-l acorde pacientului în actul medical şi, bineînţeles, şi respectul care trebuie să vină din partea pacientului către medic. Este evident că un medic trebuie să-şi respecte pacientul, să-şi facă datoria şi doar medicii care îşi fac datoria merită respectul atât al nostru, cât şi al pacienţilor”, a explicat Cătălina Poiană.

În cadrul campaniei, Colegiul Medicilor din București a publicat pe pagina oficială de Facebook mai multe videoclipuri în care, atât ministrul Alexandru Rafila, cât și alți medici, transmit un mesaj de câteva minute în care subliniază ce înseamnă pentru ei profesia de medic, dar explică și importanța respectului pentru corpul medical, și pentru pacienți. 

Ești specialist medical și îți cauți un loc de muncă mai bun? Înscrie-te gratuit pe MEDIjobs, iar noi îți vom aduce cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment