Ce caracteristici fac o asistenta medicala excelenta

Ce caracteristici fac o asistenta medicala excelenta

Pacientul care este în spital ia contact cel mai des cu asistenta medicală. În mod normal, o asistentă medicală își face treaba cu profesionalism, însă, în mod excepțional, aceste asistente marchează pozitiv și profund viața celor cu care intră în contact. Asistentele excelente contribuie în mod constant atât la sănătatea mentală și fizică a pacienților, cât și la succesul și stabilitatea întregii instituții din care fac parte.

  1. O asistentă medicală excelenta denotă Compasiune față de pacienți.  Compasiunea este emoția simțită de cineva ca răspuns la suferința altuia și face echipă de obicei cu dorința de a ajuta. Credem că această caracteristică descrie perfect profilul unei asistente medicale, având în vedere faptul că ele intră tot timpul în contact cu pacienți care sunt obligați să fie în spital din cauza stării lor de sănătate precare. De aceea, atât pacienții, cât și familia acestora au nevoie de asistente ca suport atât medical, cât și moral.
  2. O asistentă medicală excelentă are Abilități de comunicare. Aceste abilități sunt necesare în absolut orice carieră, dar pentru asistente este un criteriu de evaluare a performanței incredibil de important. Motivația este simplă: asistentele trebuie să comunice cu doctorii, cu pacienții și cu restul echipei, totul într-un ritm foarte rapid, într-un mediu în care nu au timp de pierdut.
  3. O asistenta excelentă este Empatică. Empatia este definită ca fiind abilitatea și diponibilitatea de a împărtăși sentimentele altora. Asta înseamnă că aceste asistente fac un efort activ de a asculta, de a se transpune în locul pacienților și de a le înțelege sentimentele. În timp ce doctorul poate asigura reușita unui tratament sau a unei intervenții, asistentele sunt deseori factorii decisivi în nivelul satisfacției pe care pacienții îl au față de întreaga experiență dintr-o clinică.
  4. O asistentă excelentă este Atentă la detalii. În domeniul medical, unde o greșeală poate impacta decisiv viața unui om, atenția la detalii este o abilitate foarte valoroasă . De la cititul fișei unui pacient până la detaliile unui caz mai delicat, o asistentă excelentă va avea un ochi critic în fiecare activitate pe care o întreprinde.
  5. O asistentă excelentă acordă și primește Respect. Ea va lua în calcul tot timpul nevoile medicale, culturale, tradiționale și de confidențialitate ale pacienților. Asistentele excelente vor respecta oamenii cu care lucrează, regulile instituției, pacientul și pe sine. Această integritate profesională face ca aceste persoane să câștige foarte repede la rândul lor respectul celor din jur.

Concluzionăm amintind faptul că aceleași atribute importante în formarea unei asistente medicale excelente de acum 100 ani sunt valabile și astăzi. Tu ce crezi că face o asistentă să fie excelentă?

Despre Autor

Catrinel Hagivreta

Facebook Comment