Cariere medicale pe care le poti urma daca nu vrei sa fii medic – partea a treia

Cariere medicale pe care le poti urma daca nu vrei sa fii medic – partea a treia

Seria de articole “Cariere medicale pe care le poti urma daca nu vrei sa fii medic” continua. O sa va povestesc despre trei oportunitati care se intersecteaza cu domeniul medical, daca nu chiar se suprapun.

Reprezentant medical: 

De obicei angajatorii prefera persoanele care au absolvit Facultatea de Medicina si Farmacie, pentru ca acestia au bazele  si notiunile medicale stabilite. Sunt cautati si cei care au terminat Facultatea de Chimie sau Biologie.  Totodata angajatorii au asteptari ca absolventii de medicina sa aiba cunostinte in vanzari sau marketing, ceea ce nu se intampla. Asadar criteriile pentru acest post sunt variabile, insa trebuie sa fiti determinati sa alegeti acest drum. Exista numeroase cursuri si traininguri oferite de angajatori pentru a va perfectiona.

Practic atributiile unui reprezentant medical sunt:

  • de a contacta medicii specialisti si farmacistii pentru a promova diferite medicamente ce se elibereaza doar pe baza de reteta (legea interzice promovarea medicamentelor ce se dau pe reteta catre publicul larg prin intermediul reclamelor),
  • negociere,
  • incheiere contracte,
  • activitati de raportare si de administrare a bazei de date.

Redactor in domeniul medical: 

Aici puteti opta pentru Facultatea de Jurnalism sau puteti activa ca medic si sa aveti diferite colaborari cu reviste medicale ori propriul blog. Facultatea de Jurnalism cuprinde 3 ani si ofera in fiecare an 50 de locuri. In primul an veti dobandi cunostinte de mass-media, tehnici de redactare, publicitate, relatii publice, teorii de comunicare etc. In anul doi veti studia: genurile presei scrise, tehnici de lucru in audiovizual, tehnici de colectare a informatiei, tehnici de investigare jurnalistica, dreptul comunicarii.  In ultimul an veti lua contact cu jurnalismul online, istoria presei romane, tehnici avansate de lucru in agentia de presa.

Admiterea este sub forma unei probe scrise, ce cuprinde naratiune si o parte argumentativa, pe baza carora se va face si departajarea ulterioara.

Pentru mai multe informatii despre structura anului click aici.

Biolog: 

Pentru a deveni biolog trebuie sa urmati Facultatea de Biologie. In Bucuresti, Facultatea de Biologie din cadrul Universitatii din Bucuresti, este structurata in 3 ani. Ulterior puteti opta pentru un master pe: biochimie si biologie moleculara, biologie medicala, neurobiologie, genetica aplicata si biotehnologie, microbiologie aplicata si imunologie.  Admiterea se face pe baza unui eseu, in urma caruia se va pune admis sau respins, urmand nota de la bac. Eseul se va depune impreuna cu dosarul la inscriere si trebuie sa cuprinda motivele pentru care ati ales acest program de studiu, care sunt atuurile dumneavoastra, ce asteptari aveti si planuri de viitor.

Pentru  mai multe informatii legate de admitere click aici.

Pentru a descoperi si celelalte domenii in care puteti activa puteti da clici aici  sau aici .

 

 

 

Despre Autor

Raluca Ioana Marin

Studenta la Medicina, anul VI, incerc sa combin utilul cu placutul. Am un "job" full time la facultate si un job part-time, aici la MEDIjobs. Pasiunea pentru scris am descoperit-o de cativa ani si incerc sa o valorific ori de cate ori am ocazia. Chiar daca timpul nu este cel mai bun prieten al meu, prin munca si sacrificii poti reusi ce ti-ai propus.

Facebook Comment