Asa cum v-am promis in articolul precedent, astazi o sa continuam cu alte 3 cariere medicale in care puteti activa daca nu doriti sa deveniti medici sau asistenti medicali.
Facultatea de inginerie medicala FIM – in Bucuresti, se afla in cadrul Universitatii Politehnica si integreaza Departamentul de Bioinginerie medicala si Biotehnologie. Aceasta facultate asigura studentilor competente teoretice si practice in domeniul ingineriei medicale, mai exact: asistenta tehnica si informatica, inovare si proiectare in domeniul echipamentelor si dispozitivelor medicale, creare de software-uri dedicat aplicatiilor din domeniul medical. FIM functioneaza in parteneriat cu Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila”, oferindu-le astfel studentilor informatiile medicale necesare, dar si cu numeroase firme de echipamente si dispozitive medicale.
Dura studiilor de licenta este impartita pe durata a 4 ani (240 de credite) si exista posibilitatea unei continuari cu Masterat in: Stiinte Ingineresti Aplicate si Ingineria Materialelor.
Facultatea de Kinetoterapie – pentru a deveni Kinetoterapeut trebuie sa urmati cursurile Universitatii Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport sau pe cele din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie. Aceasta specializare utilizeaza ca metode terapeutice miscarea, caldura, curentul electric, climatul, masajul si apa si nu abordeaza tratamentul medicamentos sau chirurgical. Diferenta intre un kinetoterapeut si un medic este ca acesta nu poate pune un diagostic, iar medicul nu alcatuieste un program de kinetoterapie pentru pacient.
Facultatea de Kinetoterapie din cadrul UNEFS cuprinde 3 ani de licenta si poarta denumirea de Kinetoterapie si motricitate speciala. Studentii, pe langa disciplinele medicale, practica si anumite sporturi care pot fi utilizate in scopul recuperarii functionare a unor patologii. Studiile de masterat se intind pe o perioada de doi ani si se impart in Recuperare-reeducare motrica si somato-functionala sau Nutritie si remodelare corporala.
Mai multe informatii veti gasi aici.
Tehnica dentara – se afla in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie. Studentii invata sa repare coroane dentare, punti si danturi din diferite materiale, sa modeleze si sa finiseze cu polizoare, freze, sa presteze lucrari speciale pentru chirurgie (sa faca mulaje si forme necesare din ghips, creta sau modele din sarma), sa preia amprente ale dintilor si radiografii si sa examineze aceste date, urmand a face lucrarile cerute de catre medicii stomatologi. De obicei, tehnicienii dentari colaboreaza cu medicii stomatologi, chirurgii sau ortodontistii si lucreaza in laboratoare de specialitate unde vor si in contact cu substante chimice si surse de caldura (arzatoare de gaz, cuptoare, masini de slefuit). Durata studiilor este de trei ani.
Daca v-a placut acest articol va recomand sa va creati un cont aici, pentru a fi la curent cu noutatile medicale.
Studenta la Medicina, anul VI, incerc sa combin utilul cu placutul. Am un “job” full time la facultate si un job part-time, aici la MEDIjobs. Pasiunea pentru scris am descoperit-o de cativa ani si incerc sa o valorific ori de cate ori am ocazia. Chiar daca timpul nu este cel mai bun prieten al meu, prin munca si sacrificii poti reusi ce ti-ai propus.