Refuzul din partea unei companii la al cărui job ai aplicat și la care ai susținut deja un interviu, are efecte negative asupra moralului, de cele mai multe ori. Totuși, experții în resurse umane recomandă să nu te lași descurajat de ceea ce acum percepi a fi o nereușită. Chiar dacă procesele de conștiință apar fără voia ta, explicațiile și soluțiile pe care le propun specialiștii în resurse umane sunt menite să-ți întărească încrederea de sine. În acest sens, îți vom prezenta câteva lucruri pe care le poți face după ce ai fost refuzat de un angajator.
Imediat după primirea veștii că nu ai fost selectat pentru jobul la care ai aplicat, ai tendința să te îngrijorezi și să-ți pui întrebări prin care să explici nereușita. Conștientizarea eșecului este cu siguranță un sentiment greu de acceptat. De aceea, MEDIjobs îți atrage atenția asupra unor puncte pe care nu ar trebui să le scapi din vedere, pentru a realiza că de fapt, a fi refuzat de un angajator nu este cel mai grav lucru care ți se putea întâmpla.
Faptul că ai fost chemat(ă) la interviu denotă interesul companiei pentru una sau mai multe dintre abilitățile tale ori experiența profesională. Așadar, nu te descuraja! Mulțumește-i angajatorului pentru timpul acordat și experiența în sine de la interviu. În continuare, fii cu ochii pe alte joburi de interes pentru tine.
Gândește-te că angajatorul are în vedere mai mulți factori atunci când recrutează. De la cât de bine te-ai integra în echipă, până la cerințele salariale, compania vrea să fie sigură că ia decizia potrivită în acel moment.
Te-ar putea interesa și: 3 motive pentru care nu reușești să obții o ofertă de angajare
Chiar dacă procesul de recrutare s-a încheiat cu un refuz, întreabă ce anume consideră că ar trebui să îmbunătățești pentru a fi considerat calificat pentru jobul respectiv. De multe ori poate fi ceva ce poți corecta cu ușurință și care te va ajuta să te evidențiezi în fața viitorului angajator.
Chiar dacă ai fost refuzat de un angajator, este bine să înștiințezi compania că apreciezi faptul că ți s-a acordat oportunitatea de a merge la interviu. Nu poți ști niciodată când se va ivi momentul să aplici la o altă poziție în cadrul companiei, iar menținerea unor legături prietenoase cu personalul de la resurse umane se poate dovedi un atu.
Un refuz poate fi un pas înainte în calea dezvoltării tale profesionale. Perfecționează-ți abilitățile, îmbunătățește-ți punctele slabe și vei fi mai bine pregătit pentru următorul interviu. Ține cont de motivele pentru care te-a refuzat fostul angajator.
Astfel, îți poți da seama dacă a fost vorba de cineva cu mai multă experiență decât a ta și alt set de abilități. Este un indicator important pentru a putea înțelege mai bine punctul 2.
Citește și: Răspuns negativ după interviul de angajare | Ce trebuie să faci
Căutarea unui job ideal necesită răbdare și timp. Încearcă să iei lucruri pozitive din fiecare interviu de recrutare la care te prezinți. Acest lucru se poate concretiza, printre multe altele, într-un CV din ce în ce mai bun și în abilități de dialogare perfecționate.
Având în vedere sfaturile de mai sus, faptul că ai fost refuzat de un angajator nu ți se va mai părea atât de dureros. Din contră, refuzul primit la un interviu te va face mai puternic, mai încrezător în tine și abilitățile tale și îți va mări șansele de a găsi jobul care ți se potrivește mai bine, într-un timp cât mai scurt.
Dacă iei în considerare să-ți cauți un job în domeniul medical, MEDIjobs vine în ajutorul tău. Cu un cont pe platformă, primești oferte de angajare și te angajezi mult mai rapid.
Ești specialist medical și vrei un loc de muncă mai bine plătit? Înscrie-te gratuit pe MEDIjobs, iar noi îți vom aduce cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.