60 de posturi de asistent medical generalist, scoase la concurs de Administrația Penitenciarelor

60 de posturi de asistent medical generalist, scoase la concurs de Administrația Penitenciarelor

Zeci de posturi de asistent medical generalist sunt scoase la concurs de Administrația Națională a Penitenciarelor pentru centrele de detenție din mai multe județe din țară. Pentru a participa la concurs, asistenții medicali au nevoie de studii medii în specialitatea și trebuie să fie membri ai Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti. 

Este vorba despre 60 de poziții libere de asistent medical generalist, iar pentru concurs se pot înscrie candidații care îndeplinesc o serie de condiții, între care se numără și un „comportament corespunzător care guvernează profesia de poliţist de penitenciare, aspect verificat ulterior desfășurării probelor de concurs”. 

Citește și Ce joburi din domeniul medical sunt cele mai căutate în 2023?

Care sunt îndatoririle unui asistent medical de penitenciar

Potrivit anunțului publicat de Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP), asistentul medical generalist din unitățile de detenție are mai multe atribuții, între care și: 

  • intervine în situaţii de urgenţă şi acordă prim-ajutor
  • efectuează tratamentele, imunizările şi testările biologice, conform prescripţiei medicale; 
  • răspunde de corecta înregistrare a datelor în toate tipurile de evidenţe medicale
  • depistează precoce îmbolnăvirile, urmăreşte evoluţia bolii, efectuează tratamentul; 
  • respectă reglementările privind prevenirea, supravegherea şi controlul infecţiilor asociate asistenței medicale; 
  • depistează bolnavii cu afecţiuni infecto-contagioase, efectuează triajul epidemiologic al contacților şi ia măsuri de izolare epidemiologică
  • la sfârşitul programului de lucru întocmeşte rapoarte zilnice privind consumul de medicamente și materiale sanitare
  • sterilizează corect instrumentarul și materialele de uz medical
  • în lipsa medicului, desfăşoară activităţi medicale numai conform pregătirii şi respectând limitele sale de competenţă;
  • ajută medicul la efectuarea controlului medical la primire, periodic, la transfer sau înainte de punerea deținuților în libertate; 
  • efectuează triajul epidemiologic al persoanelor private de libertate nou sosite sau sosite prin transfer, precum și a celor revenite în penitenciar după ridicarea pentru cercetări de către organele de poliție, a celor reveniți din învoire (…) şi aplică măsurile care se impun, inclusiv cele de deparazitare;
  • depistează cazurile cu semne evidente traumatice și documentează orice semne de agresiune fizică ori de consum de droguri, cu consemnare obligatorie în formularele și registrele specifice, precum și în fişa medicală;
  • dacă în absența medicului, la primirea unui deținut constată că acesta prezintă un risc de autoagresiune sau de suicid, va informa în scris atât medicul șef sau înlocuitorul acestuia, cât și – de îndată – ofițerul de pază de serviciu

Vezi și Tu știi ce trebuie să negociezi întotdeauna în contractul de muncă?

Cine poate participa la concurs 

Candidații care doresc să ocupe un post de asistent medical în cadrul unităților ANP au o serie de condiții pe care trebuie să le întrunească înainte de înscrierea la concurs: 

  • studii liceale absolvite cu diplomă de bacalaureat
  • să fie absolvent de studii medii sau postliceale în specialitatea asistent medical generalist (absolvenţilor de studii superioare le sunt recunoscute studiile, dar pot fi încadraţi conform prevederilor sistemului penitenciar, adică pe funcţii de agent de poliţie penitenciară – studii liceale)
  • să fie membru al Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor și Asistenţilor Medicali din România (OAMGMAMR)
  • să dețină cunoştinţe şi aptitudini practice necesare pentru îndeplinirea atribuţiilor de serviciu (se verifică prin probă practică eliminatorie)
  • să dețină autorizație de acces la informații clasificate, specific fiecărei unități (se poate obține după promovarea concursului).

Pentru acest concurs sunt prevăzute trei probe: proba practică de verificare a aptitudinilor, interviul și proba scrisă pentru verificarea cunoștințelor. Dosarele de înscriere cu toate documentele necesare pot fi depuse direct la sediul unității care are posturi libere până în data de 31 ianuarie inclusiv. Potrivit listei publicate de ANP, peste 20 de penitenciare din țară au nevoie de asistenți medicali, iar cele mai multe poziții vacante sunt în Penitenciarul Jilava din București (10 posturi libere). 

Ești asistent medical și vrei un loc de muncă mai bine plătit? Înscrie-te gratuit pe MEDIjobs, iar noi îți vom aduce cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment