Ce joburi din domeniul medical sunt cele mai căutate în 2023?

Ce joburi din domeniul medical sunt cele mai căutate în 2023?

Anul 2023 vine cu numeroase schimbări, atât pe plan economic și social, cât și pe plan politic. Este un an care promite multe, conform specialiștilor. Tehnologia avansează cu pași repezi, ceea ce creează noi premise de lucru. Inteligența artificială a căpătat o popularitate din ce în ce mai mare în ultimul timp. Însă, în ciuda avantajelor tehnice pe care le prezintă noile dispozitive și invenții digitale, nimic nu poate înlătura avantajele pe care le garantează un cadru medical. Industria medicală are nevoie de noi oportunități de evoluție, tocmai pentru a reduce timpul alocat derulării activităților. Însă, nimic nu se compară cu eficiența factorului uman. Să lucrezi în industria medicală vine la pachet cu atât de multe emoții și stări, care nu pot fi înlocuite de caracteristicile niciunei alternative tehnologice.

Îți plănuiești de mult să intri într-un asemenea domeniu sau vrei să ai parte de o schimbare în carieră? Ei bine, înainte de a lua o decizie e indicat să consulți noile tendințe în materie de recrutare din anul 2023.

Citește și MEDIjobs, platformă de recrutare | Avantaje din postura de candidat

Care sunt cele mai căutate posturi din domeniul medical?

Înainte de a te gândi la postul ideal nevoilor și preferințelor tale e indicat să analizezi cu atenție specificațiile pieței. În anul 2023 se preconizează o creștere a locurilor de muncă pentru cei din domeniul medical. 

Pe lista celor mai căutate joburi se vor regăsi următoarele posturi: 

  • Asistent medical generalist – Domeniul asistenței medicale se bucură în continuare de o popularitate crescută. Motivul? Serviciile calitative de asistență medicală sporesc gradul de reușită a tratamentelor efectuate. Te întrebi care sunt abilitățile de care trebuie să dea dovadă un asistent medical profesionist? Ei bine, într-o lume care se află pe repede înainte și care este acaparată de tehnologie se pune accent pe importanța empatiei și a comunicării deschise. Instituțiile medicale au nevoie de oameni de bază, capabili să trateze pacienții cu răbdare și transparență. E nevoie de asemenea și de un set bine definit de cunoștințe practice și teoretice. Pentru anul 2023,  e important ca personalul medical să ia inițiativă și să acorde o atenție deosebită noilor tendințe în materie de îngrijire și tratare.  
  • Asistent medical anestezist – Responsabil pentru administrarea anesteziei în rândul pacienților bolnavi. Rolul pe care îl prezintă este foarte important. Practic, el se asigură că procedura este derulată în așa fel încât bunăstarea pacientului nu este afectată. Colaborează cu numeroase departamente din instituție și își poate derula activitatea atât în clinici, cât și în instituții medicale sau cabinete specializate. Pe lângă etapele de administrare a substanței cu rol anestezic, asistentul medical se ocupă de asemenea de administrarea medicamentelor și evaluarea stării pacienților. 
  • Medic dentist – Serviciile de medicină dentară rămân încă opțiuni populare în rândul pacienților. Tocmai de aceea, medicii dentiști sunt la mare căutare. Recompensele financiare se ridică la nivelul așteptărilor, iar oportunitățile de evoluție profesională nu întârzie să apară. Dacă alegi să lucrezi ca medic dentist îți vei putea atinge rapid chiar și cele mai complexe obiective. Nicio zi nu va arăta la fel, ceea ce îți va oferi posibilitatea de a-ți depăși limitele și a-ți dori mai mult de la tine. 
  • Manager servicii medicale – Dacă îți place organizarea și nu te plictisește statul la birou, o asemenea opțiune ți se va potrivi perfect. Trebuie să dai dovadă de abilități foarte bune de coordonare și planificare. De asemenea, va trebui să faci față unui grad ridicat de responsabilitate. Orice greșeală care intervine în procesul de realizare a etapelor de lucru poate aduce pagube însemnate instituției medicale. Tocmai de aceea, trebuie să acorzi o atenție deosebită fiecărui detaliu implicat în fluxul de activități. 

Te-ar putea interesa și Medicina moderna: top 9 cele mai neasteptate si mai cautate joburi medicale ale viitorului

Care sunt noile modalități de recrutare?

Pe lângă noile premise în ceea ce privește joburile din industria medicală, anul 2023 vine cu schimbări și pe partea de recrutare. 

Interviurile clasice nu vor mai arăta la fel, iar scrierea CV-ului va deveni o activitate pe care orice cadru medical trebuie să o trateze cu seriozitate. 

Printre cele mai noi tendințe în materie de recrutare pentru anul 2023 se numără: 

  • Utilizarea tehnologiilor digitale pentru analizarea CV-urilor și derularea etapelor de screening. Astfel, se reduce semnificativ timpul alocat pentru derularea activităților de recrutare, ceea ce aduce implicit o economie de resurse. De asemenea, se elimină din start subiectivitatea angajatorilor. Astfel, erorile umane nu vor mai reprezenta probleme greu de gestionat. MEDIjobs se numără printre platformele de recrutare pe care merită să le încerci, dacă te-ai săturat de birocrația aferentă activităților de angajare. Ai la dispoziție oferte personalizate în funcție de nevoile și așteptările tale. În plus, algoritmii inteligenți lucrează constant pentru a-ți oferi rezultatele dorite. 
  • Brandingul de angajator. Ca instituție medicală vei avea nevoie de imaginea perfectă pentru a atrage talente organizaționale. În 2023, devine mai mult decât necesar să te expui cu transparență și încredere în fața posibililor angajați. Brandingul de angajator realizat ca la carte devine un alt instrument prin care se reduc costurile aferente procesului de recrutare. Nu se mai trasează o barieră clară între angajat și angajator, ci trebuie să existe o conexiune bazată pe armonie și profesionalism. 
  • Flexibilitatea reprezintă în 2023 un atu al celor care își doresc să obțină jobul dorit în domeniul medical. Companiile care se află în căutarea cadrelor medicale își doresc de la noii angajați să ofere standarde înalte de flexibilitate și multifuncționalitate. Sunt foarte apreciați cei care știu să deruleze o gamă variată de sarcini, indiferent de complexitatea pe care o prezintă. De asemenea, cei care știu să gestioneze situațiile urgente și momentele tensionante se află pe lista de priorități a angajatorilor.

Vezi și Greu de înlocuit la job: Cum îți păstrezi postul pe perioadă NEdeterminată?

Concluzii 

Vrei să ai parte de o schimbare în carieră în anul 2023 sau pur și simplu vrei să-ți îmbunătățești rezultatele? Ei bine, noul an vine cu numeroase schimbări în ceea ce privește tendințele de recrutare. Pe lista joburilor aflate la mare căutare în domeniul medical se numără: asistent medical anestezist, asistent medical generalist, medic dentist și manager servicii medicale. Sunt variante care vin la pachet cu numeroase recompense financiare și posibilități de dezvoltare. 

Tocmai pentru că tehnologia avansează cu rapiditate, în anul 2023 activitățile de recrutare vor arăta altfel. Se va pune accent pe eficiența algoritmilor de filtrare pentru a definitiva rezultatele dorite. 

Fii la curent cu noile cerințe din industria medicală și bucură-te de o carieră armonioasă!

Ești specialist medical și vrei un loc de muncă mai bine plătit? Înscrie-te gratuit pe MEDIjobs, iar noi îți vom aduce cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

REDSEM

Pasiunea pentru scris și modul în care am ales să mixez curiozitatea pentru domeniul medical și redactare sunt cele care mă fac să vă prezint articole elaborate. Îmbinarea dintre artă și știință este ceea ce definește stilul meu. Vă invit pe toți la lectură plăcută și sper să găsiți informații esențiale în textele mele.

Facebook Comment