Pasiunea pentru scris si setea de cunoastere sunt cele doua trasaturi care ma definesc. Informatia este, din punctul meu de vedere, cea care face diferenta dintre reusita si esec, in orice domeniu.
Vacanțele sunt necesare indiferent de domeniul de activitate, însă asistenții medicali au nevoie de escapade mai dese pentru a da randament la locul de muncă, dar și pentru a fi mulțumiți pe plan personal. Iată 5 motive pentru care ar trebui să îți iei mai multe concedii pe an, dacă lucrezi în acest domeniu.
Zilele de concediu nu sunt nelimitate, așa că dacă ajungi la concluzia că și pentru tine e mai potrivit să ai vacanțe mai des, ar trebui să îți împarți zilele de concediu în mai multe calupuri. În acest fel, vei reuși să pleci mai des în vacanță, chiar dacă pentru perioade mai scurte. Timpul va fi suficient să îți încarci bateriile și să depășești obstacolele pe care le întâmpini adesea pe plan profesional.
Citește și Ar trebui sa ii spui șefului despre problemele tale personale?
5 motive pentru care ai mai des nevoie de vacanță, dacă lucrezi ca asistent medical
Te deconectezi de la rutina și stresul cotidian. Munca unui asistent medical este obositoare fizic, dar și psihic. Pacienții grav bolnavi, familiile acestora, orele suplimentare, turele de noapte și timpul îndelungat petrecut în picioare sunt factori care contribuie la epuizarea psihică a celor care lucrează în domeniul medical.
O vacanță te va ajuta să te desprinzi puțin de acest context în care lucrezi zilnic și care, deși oferă multe satisfacții, poate fi adesea copleșitor.
Vei avea timp pentru dezvoltare personală. Programul încărcat de la locul de muncă, precum și efortul de a reuși să ții ritmul și pe plan personal îți ocupă mai mult ca sigur tot timpul așa că nu mai rămâne răgaz pentru dezvoltarea personală. Pentru un asistent medical este însă esențial să se dezvolte în mai multe direcții, astfel încât să devină cea mai bună versiune a sa. Efectele acestei dezvoltări personale se vor vedea și în plan profesional. O vacanță reprezintă un prilej mai mult decât potrivit pentru documentare, citirea unor cărți, participarea la diverse cursuri.
Reușești să oferi mai multă atenție celor apropiați în timpul vacanțelor, când ai mai mult timp la dispoziție, dar și altă stare de spirit decât atunci când ești prins toată ziua cu atribuțiile de serviciu. Partenerul de viață, copiii, părinții și prietenii se simt adesea neglijați din cauza jobului pe care îl ai, iar vacanțele dese vor combate această senzație.
În concediu ai altă disponibilitate mintală pentru activități de familie, pentru discuții, pentru a analiza anumite situații.
Citește și 5 motive pentru care asistenții medicali sunt concediați. Cum te poți proteja
Ai suficient timp pentru odihnă și în mod cert ai nevoie de multe ore de somn pentru a te pune pe picioare, cel puțin în prima zi de concediu. Pentru ca munca de asistent medical presupune multe ture de noapte, ore suplimentare și weekend-uri la rând petrecute la serviciu. Așadar, privarea de somn poate fi o problemă cu care te confrunți. Însă vacanțele dese te vor ajuta să te refaci, astfel încât randamentul sau motivația să nu scadă din cauza oboselii acumulate.
Te întorci la serviciu mai motivat, mai entuziasmat, mai odihnit și mai pregătit să faci față provocărilor zilnice. E posibil ca greutățile pe care le întâmpini zi de zi să afecteze calitatea muncii tale, precum și gradul de mulțumire cu privire la ceea ce faci. Însă după o vacanță vei fi capabil să îți dai un restart, să vezi iar partea plină a paharului înainte de a o observa pe cea goală, dar și să faci față cu bine tensiunilor ori greutăților cu care te confrunți.
Indiferent de bugetul pe care îl ai la dispoziție, vei găsi destinații potrivite pentru vacanțele tale. Mai mult decât atât, îți poți organiza o vacanță cu buget redus chiar la tine în oraș, astfel încât să scutești cheltuielile ce țin de transport și cazare. Important este să înțelegi cât de necesare sunt vacanțele pentru starea ta de bine.
Citește și 5 semne care arată că lucrezi mai mult decât trebuie
Pasiunea pentru scris si setea de cunoastere sunt cele doua trasaturi care ma definesc. Informatia este, din punctul meu de vedere, cea care face diferenta dintre reusita si esec, in orice domeniu.