Un heliport medical va fi construit în Botoșani până la finalul anului, după ce a fost semnat recent ordinul de începere a lucrărilor de execuție. Contractul, care are la bază o investiție de la Uniunea Europeană, arată că heliportul trebuie să fie gata în cel mult patru luni.
Contractul a fost semnat cu două firme din Botoșani (care au format o asociere) și prevede că valoarea totală a lucrărilor este aproape 1,4 milioane de lei (inclusiv cu TVA). Potrivit autorităților din acest județ, proiectul a fost demarat în anul 2018.
„La sfârșitul anului trecut, echipa de la Consiliul Județean a luat legătura cu Inspectoratul General de Aviație, implementatorul proiectului, pentru a se decongestiona acest proiect, iar acum se încep lucrările. La finalul anului vom avea și un heliport medical modern”, a explicat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani, într-o informare oficială.
Citește și Angajările la stat, înghețate. Cadrele medicale se orientează către mediul privat
De altfel, în această zonă au fost demarate mai multe proiecte care vizează modernizarea sistemului sanitar din județ. Recent, a fost inaugurată și Unitatea Primiri Urgențe, întrucât se are în vedere dezvoltarea integrată a sistemului sanitar. La nivelul Consiliului Județean, se află, în diferite stadii de implementare, și alte proiecte pentru a „crește calitatea actului medical”, mai arată sursa citată.
Inspectoratul General de Aviație (structură aflată în subordine Ministerului de Interne) are în vedere realizarea a șapte heliporturi în România, dar și în Republica Moldova. Heliporturile sunt stabilite pentru Botoșani, Iași și Galați – în România, iar pentru Republica Moldova – în Chișinău (două heliporturi) și câte unul în Bălți și Cahul.
Proiectul are la bază investiția din fonduri europene „The CBC Romania-Moldova a safer area by improving the Mobile Emergency Service for Resuscitation and Extrication (SMURD) operating infrastructure, by increasing the level of training and maintaining the capacity of professional personnel to intervene in emergency situations SMURD 2”.
Te-ar putea interesa și Rafila: încurajăm raportarea, nu ascunderea infecțiilor din spitale
Valoarea totală a proiectului este de peste 10 milioane de euro. Obiectivul general este „creșterea siguranței și protecției populației, prin îmbunătățirea pregătirii și menținerea capacității intervențiilor serviciilor de urgență la graniță”.
Ești specialist medical și vrei un loc de muncă mai bine plătit? Înscrie-te gratuit pe MEDIjobs, iar noi îți vom aduce cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.
MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc.
Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.