Medicul Mihai Craiu oprește proiectul său de suflet “Spitalul virtual pentru copii”

Medicul Mihai Craiu oprește proiectul său de suflet “Spitalul virtual pentru copii”

Conf. dr Mihai Craiu, medic primar pediatru, anunță închiderea proiectului său online „Spitalul Virtual pentru Copii”, din cauza atacurilor din mediul online.

Mihai Craiu este medic primar pediatrie la Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului „Alessandrescu-Rusescu” şi creatorul Spitalului Virtual pentru Copii, unde timp de patru ani a încercat să ofere cunoştinţe medicale părinţilor. Proiectul a fost lansat în urmă cu patru ani și a strâns o comunitate de aproape 250.000 de părinți.

Invitat recent la conferința Leaders in Healthcare România, Mihai Craiu a vorbit cu pasiune despre proiectul său și cum te poate ajuta lucrul cu copiii să devii un lider mai bun. ”Ideea acestui proiect social media mi-a venit după ce am văzut mai demult o prezentare care arăta că 74% dintre persoanele confruntate cu o problemă de sănătate apelează la social media și căutări online înainte de a merge la medicul de familie”, spune dr. Craiu în cadrul conferinței.

Citește și Dr. Mihai Craiu: Cum te poate ajuta lucrul cu copiii să devii un medic lider mai bun

După mai bine de patru ani de activitate, proiectul de suflet al medicului pediatru a luat sfârșit, spre surprinderea comunității sale. „Cred că explicațiile nesolicitate nu aduc nici un fel de beneficii, în România. Probabil că trebuia să fac acest efort cu mii de răspunsuri și comentarii, aici în SVC, în toți acești aproape 4 ani. Un efort voluntar (adică neretribuit în nici o formă, nici direct, nici indirect) destinat unei utopii…Nu spun că nu a folosit nimănui… Probabil că unora le-a fost de folos. Sunt câțiva părinți (știu ei care) ce au copiii în viață datorită SVC. Dar sunt și foarte mulți pe care îi irită cele scrise aici și nu au altă soluție mai buna decât „producțiile” suburbane”, a scris Conf. dr Mihai Craiu, pe pagina de Facebook.

Medicul a menționat și ce a stat la baza deciziei sale: criticii și persoanele care au atacat constant acest proiect pe rețelele de socializare. „Ei m-au făcut să înțeleg că este inutilă orice construcție în acest spațiu virtual al Social Media. In afară de ură și frustrare nu există nici o altă consecință care să se repete iar și iar. Am altele mai bune de făcut, la spitalul real… Cu pacienții internați, cu studenții, cu rezidenții. Cam asta a fost”, a mai transmis Conf. dr Mihai Craiu în postarea de pe Facebook care a primit în scurt timp peste 1600 de comentarii de încurajare și mulțumire. 

Ești specialist medical și vrei un loc de muncă mai bine plătit? Înscrie-te gratuit pe MEDIjobs, iar noi îți vom aduce cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment